default-header

epilepsie na kinkhoestvaccinatie???

Home Forums Kinderbehandelingen epilepsie na kinkhoestvaccinatie???

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 15)
  • Auteur
    Berichten
  • #81092 Reageer
    carin50
    Deelnemer

    wat un mooie tattoo, geweldige mooie vlinder:-) geniet ervan ilonka

    #81093 Reageer
    aart 1970
    Deelnemer

    Hoi,

    weet niet wat die kost, gaat me ook niks an, maar doe er maar heel zuinig mee.

    Ik wel eens gehoord dat zo’n tattoo zeker, als je er goed op past een jaar of 60 mee gaat, daarna moet je hem laten bijwerken.

    Veel plezier ermee.

    Lieve groet,
    Rob

    #81094 Reageer
    Evi
    Deelnemer

    hoi Ilonka

    geweldig mooi die vlinder..
    is het een eigen ontwerp?
    of vond je hem gewoon mooi.
    veel plezier ervan.

    grt evelien

    #81095 Reageer
    ilo
    Gast

    Prijs viel opzich wel mee, het is maar een kleine tatoeage he!
    Nee het is geen eigen ontwerp, ik zag hem op internet staan en dacht gelijk DIE VIND IK MOOI!!

    Bedankt voor jullie reacties

    #81097 Reageer
    Simone
    Deelnemer

    Mooie tattoo, en een mooie achterliggende gedachte!

    #81096 Reageer
    Marly
    Gast

    Idd een mooie tattoo Illonka 🙂

    Normaal ben ik niet zo voor de tattoeages, maar hier zit een verhaal achter en dat maakt hem mooi. En hij is evengoed klein en subtiel, dat vind ik ook wel mooi. Mooi gebaar!:)

    #81098 Reageer
    Gerdien
    Deelnemer

    Ilona,
    Je heb inderdaad een hele mooie tattoo en daarbij komt nog de achter liggende gedachte, zo heb je werkelijk iets bijzonders.

    #81099 Reageer
    Ester
    Deelnemer

    Vlinders hebben voor mij ook een hele speciale betekenis. Hij is prachtig, Ilonka. En let maar eens op, je ziet ze óveral…………

    #81100 Reageer
    ilo
    Gast

    dank voor jullie lieve reacties 😈

    #78557 Reageer
    bert
    Sleutelbeheerder

    ons zoontje (6 maanden) moet binnenkort geopereerd worden aan een gat in zijn hartje. Nu hoor ik verschillende verhalen dat je na deze operatie geen kinkhoestvaccinatie meer moet krijgen omdat dat epilepsie veroorzaakt……..
    Wie weet hier meer over????

    #86826 Reageer
    Anoniem
    Inactief

    http://nl.wikipedia.org/wiki/Kinkhoest

    [quote]In het recente verleden heeft een toenemend aantal ouders hun kinderen niet laten inenten tegen kinkhoest omdat het vaccin soms aanleiding gaf tot vrij hevige koortsreacties, koortsstuipen en andere ziekteverschijnselen. Ook bestond bij ouders de vrees dat vaccinatie kan leiden tot blijvende epilepsie. Hoewel gevallen van een eerste epilepsische aanval na vaccinatie inderdaad beschreven zijn, wordt vermoed dat het hier kinderen betrof bij wie reeds een natuurlijke aanleg voor epilepsie aanwezig was[/quote]

    zo te horen is dat dus een broodje aap verhaal vooral omdat het hele hartoperatie gebeuren al niet voorkomt in de tekst..

    wil je het zeker weten vraag het dan aan de cardioloog en/of hartchirurg!!

    #86834 Reageer
    Job Pieter Tent
    Gast

    Over het algemeen zijn de bijwerkingen van het Kinkhoestvaccin gering. Van de geregistreerde bijwerkingen per jaar (5500) gaat het voornamelijk om het huilen van baby’s

    Een beetje informatie voor als je meer wilt weten

    Vaccinatie

    Cellulaire vaccins zijn gemaakt van gedode, hele bacteriën. Zij bevatten veel antigenen en veroorzaken relatief veel bijwerkingen. De bescherming van de verschillende cellulaire kinkhoestvaccins is wisselend. De K-component van de Nederlandse DKTP-inenting lijkt sinds 1994 minder effectief te zijn, mogelijk door verandering in de circulerende B.pertussisbacteriën.

    Zeer belastende bijwerkingen treden bij dit vaccin op in 1,4% van de gevallen (stuipen 0.06%, collaps 0,21% en langdurig huilen 1,2%), milde lokale reacties zoals roodheid, pijn en zwelling in 30 %.

    Er blijkt geen oorzakelijk verband te bestaan tussen kinkhoestvaccinatie en epilepsie.[i][/i] Wel is het zo dat er bij het syndroom van West (een vorm van epilepsie) een relatie bestaat tussen het manifest worden van de ziekte en vaccinatie. De eerste verschijnselen treden vaker dan gemiddeld kort na vaccinatie op. Later na vaccinatie is de kans juist kleiner dan gemiddeld, er is dus geen sprake van een toename van de ziekte, maar van een verschuiving van het manifest worden ervan.

    (Re-)vaccinatie met cellulaire vaccins na de leeftijd van vier tot zes jaar wordt onwenselijk geacht vanwege de bijwerkingen.

    De rest van de informatie vind je op de site van [url=hhttp://www.kiza.nl/content/vaccinatie-59]KIZA (Kennissysteem Infectieziekten en Arbeid)[/url]

    #86875 Reageer
    happylil
    Deelnemer

    Mijn twee kinderen, inmiddels 25 en 28 jaar, zijn beiden niet geënt tegen kinkhoest op aanraden van het consultatiebureau.
    Dit ivm de aanwezigheid van epilepsie in de familie.

    #86881 Reageer
    Job Pieter Tent
    Deelnemer

    Dat is dan ook een wijze keuze.
    Zoals ook beschreven wordt, krijgen kinderen geen epilepsie na de vaccinatie. Daarentegen kan bij diegene die wel epilepsie hebben (en een verhoogde kans erop, om het gemakzuchtig zo te stellen) de kans op bijwerkingen aanzienlijk groter is. Dit kan dan prikkelen tot….

    Er blijkt geen oorzakelijk verband te bestaan tussen kinkhoestvaccinatie en epilepsie.
    Wel is het zo dat er bij het syndroom van West (een vorm van epilepsie) een relatie bestaat tussen het manifest worden van de ziekte en vaccinatie. De eerste verschijnselen treden vaker dan gemiddeld kort na vaccinatie op. Later na vaccinatie is de kans juist kleiner dan gemiddeld, er is dus geen sprake van een toename van de ziekte, maar van een verschuiving van het manifest worden ervan.

    #81639 Reageer
    happylil
    Deelnemer

    Ja inderdaad, vanwege het eventueel latent aanwezig zijn van epeilepsie is destijds dit besluit genomen.
    Ik weet niet hoe het advies nu is t.a.v. de vaccinatie.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 15)
Reageer op: epilepsie na kinkhoestvaccinatie???
Je informatie: