default-header

een natuurlijke bypass

Home Forums Algemeen een natuurlijke bypass

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
  • Auteur
    Berichten
  • #79790 Reageer
    bert
    Sleutelbeheerder

    er is mij verteld door de caridoloog en revalidatie-fysio dat ik door de bloedvaten te prikkelen,de grens op te zoeken wat inspanning betreft ,zodat het nog wel veilig is.Er een nieuw bloedvat komt.een zgnd natuurlijke bypass.
    nu vroeg mijn man me,Hoe kan je
    zien,of er al een nieuw bloedvat zit???
    Ik vroeg dit aan de fysio,maar die kom hier geen nantwoord op geven,
    Ik wil geen katheterisatie om te kunnen zien of er een natuurlijke bypass is geweest.
    maar hoe kan men dit dan toch zien?En waar baseert een cardioloog dat op??
    gr leny

    #88284 Reageer
    llz
    Deelnemer

    Hallo Leny

    Hoe ze dat zo aan de buitenkant kunnen zien weet ik ook niet,misschien een gesprek met de cardioloog aanvragen hem dit duidelijk uit laten leggen,niet met vragen blijven zitten en gewoon uitleg vragen.
    Ik had heel veel natuurlijke bijpass’s gemaakt,niet te geloven had dit nog nooit gezien en ook nooit van gehoord,dit is ook tijdens de katheterisatie naar voren gekomen,heb het op een dvd staan en heb na de tijd ook uitleg gevraagd wat nu nomale vaten waren en eigen gemaakte bijpasses.
    Hoop dat je antwoord op je vragen krijgt,groetjes llz

    #88285 Reageer
    Anoniem
    Inactief

    zover ik heb gelezen met googlelen zijn ze nog aan het uitzoeken hoe het kan dat het gebeurd…iets met eiwitten…schijnt..

    Ontwikkeling van natuurlijke bypass-vaten
    Dr. N. (Niels) van Royen (m) 28-04-1971, AMC – Cardiologie Bij vernauwingen van kransslagaderen kan een hartinfarct of hartfalen ontstaan. Soms ontstaan echter omleidingsvaten (‘natuurlijke bypass-vaten’) die dit verhinderen. De onderzoekers gaan bepalen welke eiwitten hiervoor verantwoordelijk zijn om zo uiteindelijk nieuwe geneesmiddelen voor hart- en vaatziekten te kunnen ontwikkelen.

    maar om het te zien of dit gebeurd is..zal inderdaad via hartkatherisatie te zien zijn…

    http://www.uva.nl/actueel/promoties-oraties/promoties.cfm/FE3A08E6-1321-B0BE-68CA2B41DF06B001

    #88286 Reageer
    Kelly Kathleen
    Gast

    Het lichaam maakt inderdaad bij verstoppingen/kjes nieuwe bloedvaten aan. Zelfs bij slagaders probeert het lichaam dit. Deze aderen zijn nooit zo effectief maar alle beetjes helpen. Zo werd voorkomen dat het been van mijn man niet is afgestorven en na een transplantatie van een ader werd zijn been weer voldoende doorbloed.
    Het grote verschil met hartproblemen is dat hartcellen al na een paar uur afsterven na een verstopping en wat dood is, is dood. Slapende hartcellen in een gebied dat te weinig bloed krijgt, zou zo wel nog een kans krijgen maar vaak duurt het te lang. Daarom is bij mij na drie maanden alsnog het verstoppinkje doorgeprikt (en ik kon binnen een week weer 100 meter lopen).

    Wat het grootste voordeel voor hartpatiënten is, is dat angina pectoris daardoor minder hinderlijk wordt. Ik ben nu ruim 2,5 jaar verder na het krijgen van AG en ik heb veel minder krampen met temperatuurswisselingen en inspanningen.
    Voorwaarde hiervoor is wel dat de oorzaken voor nieuwe verstoppingen is weggenomen. Mijn grote infarct was gewoon pech, geen cholesterol, roken of echt overgewicht. Wel hoge bloeddruk gehad maar dat was jaren geleden. Er laat altijd wel eens een stukje van de binnenkant van een kransslagader los. Da’s eng want het kan zomaar ergens een verstopping gaan veroorzaken. Bij mij bleek, hoe ze dat kunnen weten, is mij een raadsel, dat het flapje bleef hangen waardoor ik geleidelijk aan steeds minder vermogen kreeg. Maanden en maanden later kwamen de krampen die meestal niet langer dan 20 minuten duurde en wie gaat er nu naar de huisarts voor krampen die over gaan. Uiteindelijk ging de laatste kramp niet over met als gevolg hartfalen.
    Na het doorprikken kreeg ik het medicijn Plavix/clopidogrel maar dat bleek, mogelijk omdat ik nog niet in de overgang was, in combinatie met Nexium/esomeprazol voor klontervorming te zorgen. Na drie maanden had ik helaas Angina Pectoris opgelopen. Als extraatje bij hartfalen werd het leven er voor mij niet leuker op. Omdat van beide kwalen de oorzaken niet meer aanwezig zijn, heb ik de mazzel dat het zelfherstellend vermogen, de aanmaak van nieuwe bloedvaatjes, voor mij zo gunstig kan uitpakken.

    Dat gun ik iedereen.

    #88287 Reageer
    volhoudster
    Deelnemer

    dankjewel voor de reakties,ik ga de cardioloog in mei ,om duidelijker uitleg vragen.

    #132191 Reageer
    DEBLIECK MARNIX
    Gast

    in de nacht van 14 op 15 december 2023 heb ik voor de 2de maal een hartinfarckt gedaan
    tijdens het coronaire onderzoek is gebleken dat de stent die 20 jaar geleden ook dicht zat, maar ik heb daar nooit iets van gemerkt
    nu bleek het dat er een natuurlijke baypass is ontstaan deze stent heeft men nu zo gelaten , maar er werd wel een stent geplaatst in de ader die nu heeft gezorgd voor een infarkt

6 berichten aan het bekijken - 1 tot 6 (van in totaal 6)
Reageer op: een natuurlijke bypass
Je informatie: