2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
rherveille
afbeelding van rherveille
Offline
Laatst gezien: Nooit geleden
Lid sinds: 10/07/2011 - 10:01
bloedverdunners en groene bladgroenten

Hoi,
ik ben ongeveer anderhalve maand onderweg naar het bereiken van mijn INR van 3-4, met behulp van acenocoumarol. Het viel de trombosedienst op dat het maar mondjesmaat opschoot en ik zit nu op 6 mg/dag om een beetje op te schieten. Of ik mijn medicatie wel trouw nam? Echt wel. Beetje zitten lezen en kwam erachter dat groene bladgroenten zoals spinazie, rucola, veldsla etc. veel vit K bevatten. Vit K zorgt voor de stolling. Acenocoumarol zorgt weer voor afbraak van... juist, vit K. Vandaar. Nu kreeg ik door een wat al te strenge mevrouw van de trombosedienst het onverbiddelijke calvinistische gebod om zeker niet meer dan twee glaasjes alcohol per dag te drinken. :( het bloed zou anders te dun worden!!!
Ik ben van huis uit een echter bourgondier en een goed glas wijn hoort standaard bij mijn leven. Ik eet graag veel groenten en ook veel van dat groene spul, lekker met wat paprika, huettenkaese, helemaal lekker.
Soms drink ik ook meer dan 2 glaasjes !! Dus... gewoon een lekker bedje van spinazie, veldsla, dan ben ik blij en de trombosedienst ook, :laugh:
groetjes
René

carin50
afbeelding van carin50
Offline
Laatst gezien: 1 jaar 5 maanden geleden
Lid sinds: 16/02/2009 - 12:43
Re:bloedverdunners en groene bladgroenten

hoi
ik gebruik ook acecounemarol met zelfdosering en idd sommige groenten maken dat het INR te hoog of te laag is, voor mij tussen 2,5 en 3,5

bv.: verse basilicum wat behoorlijk veel vit K bevat, die laat ik staan en het gaat daardoor beter, ik eet niet teveel groene groenten, heel af en toe maar

ik drink ook 2 rode wijn per dag en ook dat gaat prima
genieten van het leven hoort er nog steeds bij:-)
gr carin