default-header

Bijwerkinge Verapamil

Home Forums Ritmestoornissen Bijwerkinge Verapamil

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 16)
  • Auteur
    Berichten
  • #79884 Reageer
    bert
    Sleutelbeheerder

    Hallo allemaal,

    Ik ben nieuw op dit forum. Ik ben sinds enige tijd bekend met een re-entry tachycardie, waar ik tot nog toe steeds spontaan ben uitgekomen. Ik denk dat ik, net als velen van jullie, al jaren klachten heb. De afgelopen tijd had ik echter in 7 dagen 5 x problemen.
    Ik ben toen op de hartbewaking beland en ben, na norvasc, sotalol en een nitroglycerinepomp, begonnen met metoprolol 100, dat werkte niet dus toen verapamil 3 x 80 mg. Ik voelde me toe al niet zo fijn, maar binnen een week werd het Verapamil 3 x 40 en 50 metoprolol.
    Nu heb ik Verapamil 3 x 80 en 150 metoprolol en gaat het sinds één week goed met mijn ritme.

    Wat mij echter verbaasd is dat het lijkt of ik compleet overspannen ben:
    Ik tril de hele dag, heb een knoop in mijn maag, ben nerveus en angstig, heb steds een soort opvliegers en ook regelmatig huilbuien. :S

    Nu is mijn vraag: herkend iemand dit en kan het inderdaad van de Verapamil komen.
    En zo ja, went het of is het beter te vragen of de dosering verlaagd kan worden?

    Natuurlijk moet ik ook wel het een en ander verwerken, en ben ik onzeker van: wanneer komt het weer, maar deze reactie lijkt mij wel erg heftig.

    Ik ben inmidels ook angemeld in het Erasmus MC voor een EFO en eventueel een ablatie, omdat de cardioloog de hoeveelheid medicijnen ook ruim vindt.

    Wie o wie kan ij helpen.

    Groetjes en respect voor jullie allemaal!

    Corrine

    #88645 Reageer
    brandy
    Deelnemer

    hoi corunne,

    welkom hier op het forum
    ik heb zelf ook verapamil gebruikt(=isoptin),maar ik had “alleen”last van obstipatie, wat na enkel weken wel wat minder werd.
    zag zojuist bij bijwerkingen dat je er zenuwachtig van kunt zijn
    misschien is dat dus bij jou ook aan de hand, en ik kan me voorstellen dat dat niet prettig is.
    je kunt je cardioloog bellen en vertellen dat je denkt dat je heel veel last van bijwerkingen hebt,kijken wat hij voor je kan doen(minderen,andere medicatie, of nog even aanzien)
    tja al die medicijnen hebben tal van bijwerkingen, de een heeft er last van de ander helemaal niet, dat is heel persoonlijk.
    dus even ass. vd cardioloog vraag voorleggen,
    succes ermee!

    #88646 Reageer
    Corrine
    Deelnemer

    Hallo Brandy,

    Dank voor je snelle reactie.
    Ik heb as dinsdag een afspraak met de cardioloog en zal het dan navragen.
    Het kan natuurlijk ook zijn dat ik mijn diagnose moet verwerken.
    Ik vind het nogal eng allemaal.
    Ook zo’n ablatie.
    Het lijkt me wel fijn om dan geen/minder medicijnen meer nodig te hebben.
    Voor een reumavorm slik ik ook al veel soorten medicijnen en je komt in zo’n cirkel met ook weer medicijnen tegen alle bijwerkingen.
    Hoe gaat het nu met je?
    Andere medicijnen of behandeling gehad?

    groetjes, Corrine

    #88647 Reageer
    Tsjerk
    Deelnemer

    Corine,
    Ik heb ook een paar maanden verapamil gehad, alleen werd ik er misselijk van en futloos. Ben er zelf mee gestopt en later gemeld aan mn cardioloog. Af en toe krijg ik het nog wel via pomp ingebracht of via spuit maar das dan eenmalig. Doen ze dan om mn hartslag naar beneden te krijgen, liefst krijg ik in zhuis echte selokeen. blijft het beste medicijn voor me.
    Metroprolol is ook een selokeen alleen heet het metroprolol omdat het goedkoper is :S

    Tsjerk

    #88649 Reageer
    brandy
    Deelnemer

    hoi corinne,
    ik heb 4x een ablatie gehad, de laatste 2 waren pulmonale venen ablaties, verder alle medicatie gehad,plus een pacemaker, het is nu chronisch boezemfibrilleren,onderdrukt door tambocor,lanoxin,metoprolol, plus acenocoumarol
    en ik heb ook een reumaziekte toevallig SLE(achtig)eerst plaquenil, later gestopt ivm mijn spierzwakte,ik had niet veel baat bij de plaquenil.
    en een hypotheroide, dus ja van meerdere medicaties kan ik meespreken
    kan de tachycardie te maken hebben met je reuma?
    groetjes en veel sterkte

    #88650 Reageer
    Corrine
    Deelnemer

    Hoi Brandy
    Ik heb Sjogren en Graves. (snel werkende schildklier door auto-immuun)
    Schildklier is mbv radioaktief jodium stilgelegd.
    Ik heb begrepen dat er een kleine kans is dat tachycardie (AV nodale re-entry).door auto-immuun komt, maar grootste kans is aangeboren. Er zijn nu wel weer onderzoeken naar antistoffen ingezet.

    Ik gebruik ook plaquenil en bij mij slaat het wel goed aan. Verder Movicox, thyrax, maagbeschermers, ascal, hydrochl thiazide, coversyl, pilocarpine, en nog een paar.
    En nu dus ook vera en meto.
    Gelukkig dat de medicijnen bestaan, anders was ik er niet meer.
    Hoe heb jij de ablaties ervaren en waar ben je geholpen?
    En wat is jouw mening?
    As ik de kans krijg; gewoon proberen?
    Volgens cardioloog is succeskans groot, maar moet nog naar carioloog in erasmus.
    Hoe lang heeft het geduurd voor je alles een plekje kon geven en ben je ook wel eens wanhopig en opstandig geweest?
    Sorry voor alle persoonlijke vragen.
    Als ik te ver ga, gewoon aangeven.

    groetjes

    #88651 Reageer
    brandy
    Deelnemer

    corinne,

    ,mijn 1e hartritmestoornis is al weer 14 jaar geleden, met perioden geen last,regelmatig last, of vaak last, en de laatste tijd in 4 maand 10 keer een cardioversie
    de ablaties hebben mij niet geholpen, alhoewel de laatste abalatie was eind maart, dat moeten we nog even afwachten, de 2e dag thuis weer een cardioversie
    na een ablatie kun je nog een aantal maanden last houden van ritmestoornissen, dit is een reactie of de ablatie zelf.
    een efo of ablatie valt in principe wel mee, je word plaatselijk verdoofd, als je toch angstig bent kun je vragen om een roesje
    nadeel is dat sommige ablaties lang kunnen duren, de pulmonale venenablaties waren in gent, en onder volledige narcose(1e keer 6 uur, 2e keer 2,5 uur)
    er zijn genoeg mensen waarbij een medicijn afdoende helpt, er zijn genoeg mensen die maar 1 ablatie nodig hebben en er van af zijn…
    helaas bij mij niet zo, maar de moeite om te proberen zou ik zeker doen!
    tja al die ziektes, ik denk zelf ook dat het toch allemaal met elkaar te maken heeft
    en natuurlijk ben ik opstandg (geweest) en ben nu al weer 8 jaar ziek,geen werk, weinig energie moet mijn energie altijd verdelen over de dag, heb een scootmobiel(waar ik toch heel blij mee ben)
    accepteren dat je ziek bent is een proces, je werk verliezen, niet meer volop mee kunnen doen in de maatschappij, noem maar op…
    tijden dat je de hele werk druk bent met afspraken specialisten,ziekenhuizen, en voor de rest bijkomen, en kleine klusjes in huis doen pfffft… het went eigenlijk nooit
    toch proberen positief te zijn, blij zijn met wat je nog wel kunt,blij zijn met mijn man die mijn zoveel mogelijk helpt, en kinderen..
    en als het eens niet gaat, mag er best geklaagd worden,soms even in de put,en de volgende dag gaat het vaak wel weer wat beter..
    schrijf al je vragen op zodat je niks vergeet bij de cardioloog
    ben benieuwd wanneer je geholpen wordt
    groetjes

    #88657 Reageer
    Corrine
    Deelnemer

    hallo Brandy
    Nou het was een drukke dag vandaag. Eerst had ik het gesprek met de psycholoog die aangaf dat een deel van mijn overspannen gevoel kan komen doordat ik teveel te verwerken heb gekregen in een tekorte tijd.
    Waar we wel mee aan de slag gaan is uitzoeken hoe het komt dat ik zo bang ben de controle te verliezen en niet kan denken: nou, dan moet er een ambulance komen, jammer dan.
    Daarna naar de cardioloog geweest. Het blijkt dus nog niet helemaal duidelijk te zijn of het nou een re-entry is, of er een extra stroomgeleidingspad is of dat het toch een kamertachycardie is. Dus op korte termijn naar Erasmus, daar kan ik 4 juli terecht bij een dokter Baghwandin.
    Cardioloog hoopt dat er op snel een EFO gedaan wordt, maar volgens mij doen ze ecg, holter etc allemaal eerst (opnieuw). Cardioloog durfde mijn medicatie niet te verlagen omdat hart nog onrustig is. wel zei ze dat het voorkomt dat mensen angstig en depressief worden van met name de Metoprolol en omdat ik daar aanleg voor heb ( heb een soort milde bipolaire stoornis) zou het daarvan kunnen komen, maar mag even nog niet minder tot duidelijk is waar de tachy zit.
    Ben best een beetje onder de indruk van dit alles. Maar probeer maar vertrouwen in de artsen te hebben en het over me heen te laten komen.
    Ben wel benieuwd hoe ze het volgende oplossen bij een EFO.
    Als ik een ritmestoornis krijg schiet ik altijd overeind. Hoe voorkomen ze dat bij zo’n onderzoek?
    Ook al heb ik nog nooit een cardioversie nodig gehad en kom ik er met de “truukjes”of gewoon wachten wel uit, vond ik 5 x in 8 dagen een ritmestoornis van een uur of 2 ook wel genoeg. Ik hoop echt dat ik geholpen kan worden zodat ik niet mijn hele leven aan al deze medicijnen vast zit.

    groetjes

    #88658 Reageer
    brandy
    Deelnemer

    hoi corinne,

    wat goed van je dat je naar een psycholoog gaat, logisch ook dat je je overdonderd voelt door wèèr een ziekte erbij, en hartritmestoornissen is natuurlijk ook akelig, vooral de eerste keren .
    wat volgens mij ook een rol speelt is dat je nu nog niet precies weet waar het probleem zit.
    dus 4 juli eerst het gesprek met cardioloog afwachten. word er dan pas een afspraak gemaakt voor een EFO?
    kan me voorstellen dat je niet zit te wachten op eerst weer een holter onderzoek etc.
    bij mijn efo en eerste ablatie was ik ook wel bang om te bewegen tijdens onderzoek. ik dacht stel je voor dat ik dan erg verkouden ben, en steeds moest hoesten, of nog erger niezen! :laugh:
    nou, dat is allemaal niet gebeurd.
    gewoon vertellen voor de behandeling hoe je reageert op een ritmestoornis(bij een ablatie wekken ze die op, dus ze zien zelf ook wel wanneer het hart gaat reageren), en verder tja, laat het maar over je heen komen, makkelijker gezegd dan gedaan, ik weet het 😉
    ik heb nog een vraagje aan je: weet je welk onderzoek ze doen bij jou voor wat betreft de antistoffen?
    omdat bij mij ook telkens de ritmestoornissen terugkomen, en ik heb dus ook een schildklierziekte,gebruik ook thyrax
    door cardioloog werd ik doorgestuurd naar een reumatoloog eerst ook op verdenking sjogren, maar dat was het toch niet
    wel een sleachtige ziekte, met soms ontstekingen in aders/pezen. sinds gisteren weer een onsteking in mijn duim, en op allerlei andere plekken pijnlijke steken
    haal jij alle medicatie ook wel bij dezelfde apotheek? d.i.m. wisselwerking, omdat je ook zoveel medicaite slikt
    toen ik ook plaquenil moest gebruiken, las ik op internet dat het een wisselwerking heeft mat lanoxin(hartmedicatie) die ik op dat momet ook innam.
    cardioloog/reumatoloog/zelfs mijn apotheek wist het niet! hebben ze het later in de
    hun computer moeten aanpassen!
    dus tja…altijd zelf alert blijven 🙁
    sterkte de komende tijd, ben benieuwd wat de oorzaak is van je klachten,
    groetjes

    #88659 Reageer
    Corrine
    Deelnemer

    Hoi Brandy,

    Ik heb je een prive-mail gestuurd
    groetjes, Corrine

    #88660 Reageer
    harrybreevoort
    Deelnemer

    Net als alle middelen heeft verapamil bijwerkingen. De reacties op de diverse b.blokkers verschild voor iedereen. Zelf gebruik ik sotalol en heb daar gelukkig geen last van. Ik hoop voor je dat het beter gaat. Succes. Harry

    #88663 Reageer
    Corrine
    Deelnemer

    Hallo Harry,

    Het gaat nog niet heel erg veel beter. cardioloog denkt dat het van de betablokker is. Omdat er echter nu toch weer twijfel is of het geen kamertachycardie is moet ik nog even deze hoge doseringen blijven slikken, maar kan gelukkig as woensdag al in erasmus terecht.
    Hoop dat ze me daar verder kunnen helpen.
    Dank voor je steun en voor jou ook alle goeds!
    Corrine

    #88664 Reageer
    harrybreevoort
    Deelnemer

    Dank voor je mailtje, hoor ik van je hoe alles gegaan is?
    Sterkte
    Harry

    #88692 Reageer
    Corrine
    Deelnemer

    Hallo Harry,

    Ik ben vandaag in Erasmus geweest.
    Omdat er twijfel is of ik een AVNRT of, en daar lijkt het steeds meer op, een kamertachycardie heb, wordt er een EFO gedaan (tenzij team deze week anders beslist maar dat verwachtte cardioloog niet)
    Als het een AVNRT is, doen ze gelijk een ablatie als de ritmest op te wekken is. Als het een kamertachycardie is moeten er veel meer onderzoeken plaatsvinden om de oorzaak te vinden, evt zelfs familieonderzoek.Op mijn verzoek gaan we daar pas verder op in als het zo blijkt te zijn.
    Als alles doorgaat ben ik binnen 4 weken aan de beurt.
    Ik zie er tegenop, maar duidelijkheid lijkt me ook fijn.
    Het lijkt trouwens of mijn lijf en geest een beetje aan alle medicijnen gaan wennen, stemming wordt iets beter.
    Wordt vervolgd
    Hoe gaat het met jou?

    groet, Corrine

    #88693 Reageer
    harrybreevoort
    Deelnemer

    Ben natuurlijk blij dat er vooruitzichten zijn, het zou prachtig zijn als de medicijnen gaan werken. Hoor graag van je hoe het gaat de komende tijd.
    Hartelijke groeten en tot gauw.
    Harry

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 16)
Reageer op: Bijwerkinge Verapamil
Je informatie: