5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
JudithB
afbeelding van JudithB
Offline
Laatst gezien: Nooit geleden
Lid sinds: 06/11/2013 - 19:00
Averrechtse werking en onlogische dosering.

Goede avond mensen; Wie heeft ervaring met het volgende. Jaren dezelfde medicijnen gebruiken ( en zelfde dosering) wat naar mijn beleving prima ging. Na een echo , nieuwe cardioloog, eerst te horen krijgen dat de pompfunctie erg is verslechterd. Na verdere onderzoeken te horen krijgen dat er toch niks verandert is in de afgelopen 10 jaar. Maar wel nieuwe medicijnen er bij krijgen ( perindopril 4 mg) en de oude ( metropol) verhogen tot 50 mg. Als de situatie toch niet gewijzigd is hoeft er toch ook niks veranderd te worden bij het medicijnen gebruik? Volgens de cardioloog roept vrolijk,, hoe hoger hoe beter"! Maar je moet toch gewoon gebruiken wat aansluit bij je lijf/kwaal? Mijn pompfunctie is 40%, kunnen de verhoging niet averechts werken en het hart/lijf juist meer beschadigen? Op zich heb ik niks tegen medicijnen maar het moet me wel logisch lijken. Ook wil ik verder kijken dan alleen naar mijn hart en hersenen. Ik ben nu 42 jaar, gebruik 10 jaar al een berg medicijnen en moet deze levenslang slikken. Ik hoop dat ik vrolijk bejaard mag worden maar straks bezwijk ik nog aan nierfalen. Iemand die hier ervaring me heeft en/of een mening/kennis?

..::Jacob::.. ( )
afbeelding van ..::Jacob::..
Re:Averrechtse werking en onlogische dosering.

Allereerst welkom hier op het forum.
De medicijnen worden natuurlijk per persoon op maat voorgeschreven.
Het kan zijn dat de cardioloog toch iets in je bloedwaarden heeft gezien waardoor hij de medicijnen aan past.
Tja en niet iedere cardioloog heeft dezelfde manier van werken.
En natuurlijk niet onbelangrijk, ieder lichaam reageert anders op medicijnen.
Ik gebruik zelf nu 12 pillen per dag en 3 pufjes, alles wat het hart betreft zit ik op de gangbare maximale doseringen en kan er prima mee leven, ook al heeft het niet helemaal het gewenste resultaat gehad. Anders klik maar eens op de link onderaan.

JudithB ( )
afbeelding van ..::Jacob::..
Re:Averrechtse werking en onlogische dosering.

Allereerst bedankt voor je reactie. Ja, ik weet van alles van bijwerkingen en het feit dat niet ieder lijf het zelfde reageert op medicijnen. In de loop vd jaren is wel gebleken dat ik erg gevoelig ben voor de werking van medicijnen. Sommige slaan totaal niet aan dus extreme hoge doseringen, op andere werkt het snel negatief. Ook meerdere keren een medicijnen vergiftiging gehad. Stom genoeg heeft deze cardioloog geen bloedwaardes bepaald. Gewoon alles voorgeschreven en ik moet zelf het doseren. De mafketel vertelde me serieus dat ik, als ik, waggelend rond ging lopen het dan maar moest verlagen. Vanochtend ging het helemaal niet meer, huisarts gebeld die natuurlijk me verwees naar de specialisten. Ben nu zelf terug gegaan naar mijn oorspronkelijke dosering waar het goed mee ging. Poli gebeld waar ik ook niet mee verder kom. Ik bel ze al weken dat het niet goed gaat en dat ik het wil bespreken. Ondanks beloftes bellen ze gewoon niet terug. Vanochtend kreeg ik te horen dat de arts die ik had er niet meer werkt!! Ze zoeken een andere en hopelijk wordt ik morgen terug gebeld. Pffffff, ik sta op het punt om een klacht in te dienen. Op zich ben ik niet bang dat er iets met mij gebeurt, maar ik heb nog een dochtertje van 2,5 jaar rond lopen. Mijn man is van zijn werk terug gekomen omdat het zo niet verantwoord is. Het is toch te idioot voor woorden dat je van arts naar arts kan huppelen en niemand geen overzicht heeft. Sorry voor mijn geklaag, het moest er even uit.

Als ik jou verhaal lees mag ik in mijn handjes knijpen. Wat een ellende heb jij achter de rug. Wat fijn dat het nu toch weer beter gaat! En dat je schrijft dat je als chronisch patient leert te leven met "kwaaltjes" en ze normaal begint te vinden. Erg herkenbaar! Als ik bij een arts zit roep ik meestal ook dat het prima gaat en met vragen als; in hoeverre kan jij je inspannen? Tjee, ik leef zo lang met mijn lijf en beperkingen dat ik het meeste volkomen normaal vind. Jij heel veel sterkte!

..Jacob..
afbeelding van ..Jacob..
Offline
Laatst gezien: 2 jaar 6 maanden geleden
Lid sinds: 16/01/2013 - 21:42
Re:Averrechtse werking en onlogische dosering.

Ik kan me naar mijn oordeel nog redelijk inspannen maar goed daar denken ze in het zh ook weer anders over de fietstest hebben ze vroegtijdig moeten afbreken.
Tja en nu maar weer wachten wat er achter het katheteriseren weg komt.
Ik ben dus onder behandeling in het Umcg en heb dus ook constant te maken met een andere cardioloog, maar ik moet zeggen dat ze stuk voor de stuk mijn dossier goed bestuderen en weten waar ze over praten en ook wel met elkaar op één lijn zitten en alles uit de kan halen.
Je kan inderdaad eerst met je oude doseringen verder gaan en afwachten wat je nieuwe cardioloog gaat zeggen.

brandy
afbeelding van brandy
Offline
Laatst gezien: Nooit geleden
Lid sinds: 21/04/2012 - 10:06
Re:Averrechtse werking en onlogische dosering.

Tjee Judith wat een schandalige behandeling van die cardioloog, zou idd wel een klacht indienen, zo ga je niet met je patienten om....
En dit is dus een leermoment voor jezelf, niet zomaar medicijnen slikken als je niet goed wordt uitgelegd waarom je ze nodig hebt... altijd je medicatielijst meenemen naar andere specialisten, en op papier zetten dat je slecht tegen bepaalde medicijnen kunt..poberen regie te houden over je eigen ziekte...is heel moeilijk, heb zelf ook veel meegemaakt op dat gebied,zie mijn topic voorstellen en hybride operatie AF(,iets hieronder beschreven. )
Heb ook wel eens gehad dat een pmtechnicus iets te moeilijk vond om uit te leggen, toen zei ik : dan doe je het maar in jip en janneke taal ;) ,gaat toch over mijn eigen lijf of niet?
sterkte ermee