29 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
koosy
afbeelding van koosy
Offline
Laatst gezien: Nooit geleden
Lid sinds: 12/01/2009 - 08:13
angst op herhaling

hallo beste mensen

wie heeft er goeie tips om de angst kwijt te raken voor en herhaling van een hartinfarct
ik ben er (te) veel mee bezig en dit terwijl het al meer dan een jaar geleden is dat ik mijn infarct kreeg
ben al met iemand van indigo in gesprek geweest en nu al weer een poos met maatschappelijk werk ze bedoelen het allemaal goed en doen zeer zeker hun best
en komt ook allemaal wel goed maar voor als nog zit ik er mee
ben benieuwd naar jullie meningen en ervaringen

groetjes/gezondheid koos

Tolletje
afbeelding van Tolletje
Offline
Laatst gezien: Nooit geleden
Lid sinds: 29/08/2008 - 19:52
Re:angst op herhaling

[i]Beste Koosy.

Ik kan mij voorstellen, dat je angstig blijft, het is ook niet niks wat je mee maakt.
Ook ik heb die angst gekend en nog wil hij me wel eens overvallen, maar meer op de momenten, dat het weer fout gaat.
Ik heb er ook over gepraat met mijn huisarts en die zij, jij hebt al zoveel voor op vele anderen, want jij weet wat je voelt en zal veel eerder reageren.
Ik heb daar eens over nagedacht en had zo iets van, je hebt gelijk. Als ik iets voel, of me echt ellendig voel, prik ik eerst een bloedsuiker, want ben ook diabeet, als die goed is, meet ik mijn bloeddruk en tel mijn pols, als alles goed blijkt te zijn, kan ik nu tegen mijzelf zeggen, fok je niet zo op. Ik probeer het dan ook naast mij neer te leggen.
Het is allemaal heel makkelijk gezegd, maar hier is wel een heel proces aan vooraf gegaan hoor, maar nu heb ik zoiets van, ik ben er nog en mag nog genieten, al is dit vanaf mijn bed. Men gaf mij nog 8 jaar en ben nu 13 jaar verder, dus al 5 jaar extra, mooi mee genomen toch.
Iedereen moet maar afwachten hoeveel tijd hij/zij nog heeft, voor hetzelfde geld kom je onder een auto of zo en daar staan wij gelukkig ook niet altijd bij stil.
Ik wens je heel veel sterkte en wens je nog een lang leven.
Een Hartengroet van Geertje/Tolletje[/i]

koosy
afbeelding van koosy
Offline
Laatst gezien: Nooit geleden
Lid sinds: 12/01/2009 - 08:13
Re:angst op herhaling

dankje wel Geertje/Tolletje voor je erg mooie en nutige reactie kan ik veel mee nogmaals dank ben inmiddels met maatschapelijk werk aan de gang en ontspannings oefeningen sterkte en gezondheid groetjes koos

Grytsje Mulder 106
afbeelding van Grytsje Mulder 106
Offline
Laatst gezien: 3 jaar 11 maanden geleden
Lid sinds: 17/02/2009 - 07:54
Re:angst op herhaling

Hoi Willem,

Dank je voor je lieve reactie, morgen ga ik naar het ziekenhuis voor een intake ivm de revalidatie en ik zal zeker een psycholoog raadplegen. Die heb ik nu ook wel maar dat is meer ivm het overlijden van mijn man.
Vandaag hed ik een super dag voelde me erg goed, de slaapkamer helemaal leeg gehaald plafond gewit, kozijnen geverfd behang van de muren gehaald en vrijdag wordt er een nieuwe vloer gelegd. Zal het morgen wel voelen maar dit heeft mij erg goed gedaan. Is toch weer een stapje vooruit.
Nogmaals bedankt voor je reactie,

Groetjes Grytsje

koosy
afbeelding van koosy
Offline
Laatst gezien: Nooit geleden
Lid sinds: 12/01/2009 - 08:13
Re:angst op herhaling

zo das nog al wat veel werk verzet
knap hoor komt wel goed met jou
veel succes verder hou me op de hoogte
groetjes koos

marcelvdhulst
afbeelding van marcelvdhulst
Offline
Laatst gezien: Nooit geleden
Lid sinds: 20/04/2012 - 19:10
Re:angst op herhaling

Hallo allen,

wat een veelzijdigheid aan verhalen, sommige herkenbaar, andere nieuw. Wat mij betreft, alweer 3 jaar geleden een hartinfarct gehad. Eerst 3 stents en een maand later nog 3.
Sinds enige tijd gesprekken gehad met een psychologe, maar op dit moment ervaar ik nog steeds wel eens een soort onrustig gevoel, alsof ik me erg druk ergens om maak. Ik kna het niet verklaren maar het blijft toch angstig. Overdag is afleiding genoeg, slapen gaat buitengewoon maar daarvoor, ´s/avonds bij de koffie, ja dan bijvoorbeeld, komen die gevoelens. Het is alsof ik me ergens druk om maak, alleen kan het niet verklaren.
Wordt er op zn zachtst gezegd soms `moe` van.
Het advies om dit soort gevoelens te delen, werkt ook al niet altijd, ook al is het nog zo een mooi en goed luisterend oor.

Graag hoor ik of iemand dit herkent en uiteraard speur ik het forum ook nog veel verder af.

Marcel

JJ61
afbeelding van JJ61
Offline
Laatst gezien: Nooit geleden
Lid sinds: 09/02/2009 - 11:03
Re:angst op herhaling

Hallo Koosy
Dit is mij eerste dag op hartgenoten en er is veel te lezen.

Iedereen ervaart een infarct anders. Het is mij zomaar overkomen, Ik rook of drink niet, had een laag cholestorol (2,5) keurige bloeddruk (120/70) ik ben niet erfelijk belast. Bovendien een vrouw van mid 40 dus het was gewoon domme pech.

Ik ben nooit echt bang geweest dat het terug zou komen. Ja natuurlijk, je voelt wel eens wat en vooral in het begin ben je het vertrouwen in je lichaam een beetje kwijt maar naarmate de tijd verstrijkt groeit het vertrouwen weer.
Mijn cardioloog vertelde áls het weer gebeurt dat die kans het grootste is in de 1e drie maanden. Na een half jaar had ik zoveel kans als iemand die het nooit heeft gehad.
Zijn advies was: Ga leven!! Doe alles wat je wilt doen en luister naar je lijf.

Ik heb goede begeleiding gehad op de CAPRI revalidatie cursus. Sporten onder begeleiding en zo je grenzen opzoeken. Na de revalidatie ben ik zelf verder gaan sporten en heb advies gevraagd aan een sportbegeleider die het Capri programma kende.

Mijn advies.... zet je angst aan de kant. Misschien overkomt het je nooit meer en dan heb je al die tijd met angst geleefd. Als het je lukt om je angst overboord te zetten en het overkomt je nog een keer, dan heb je tenminste in de tussentijd lol gehad.

Leef alsof er geen morgen is, dans alsof niemand je ziet, zing alsof niemand je hoort.

Sterkte!

diaantje71
afbeelding van diaantje71
Offline
Laatst gezien: Nooit geleden
Lid sinds: 23/06/2011 - 10:28
Re:angst op herhaling

Hallo allemaal,

Ik zit nog niet zo lang op dit forum. Eigenlijk pas sinds ik een paar weken geleden ineens de medische molen in ging, omdat ik steeds zo duizelig was. Toen bleek dat mijn hart onregelmatig klopte....met spoed ECG en zo ging het balletje aan het rollen. Gisteren de uitslag gehad. Ik heb een hartinfarct gehad, die op dat moment niet onderkend is. En ik ben pas 39 jaar, niet echt een leeftijd waarop je zoiets verwacht. Ik kan nu het moment ook wel terughalen. Ik had klachten zoals druk op de borst, zweten, uitstraling naar mijn longen, benauwd e.d. Ben hiermee naar de dokterspost gegaan. Hier zei de dokter dat het mijn maag was, dus hij heeft me weer naar huis gestuurd met paracetemol. Dat is het enige moment waarop ik klachten had, dus volgens mij moet dat het moment van mijn infarct geweest zijn. Op dit moment ben ik ook erg bang voor een herhaling. Terwijl ik ook wel weet dat ieder mens een risico loopt. En dat ik nu de juiste medicijnen heb. Mijn cholesterol is gewoon goed, mijn bloeddruk prima laag, ik rook niet, het komt niet in de familie voor. En toch heb ik dus met 39 jaar een hartinfarct gehad. Volgens de cardioloog waarschijnlijk door een scheurtje in het hart. Domme pech dus. Ik herken veel van wat er hier gezegd wordt. Overdag gaat het wel, maar ´s nachts ben ik regelmatig bang. Ik voel dan van alles, mijn hart gaat tekeer, mijn hartritmestoornissen spelen op. Waarschijnlijk is het meer een soort paniekaanval, maar ik ben het vertrouwen in mijn lichaam op dit moment even helemaal kwijt. Een heel angstig gevoel.
De cardioloog heeft me aangemeld bij een hart revalidatie programma. Misschien geeft dat me straks weer wat zelfvertrouwen.

okidoki
afbeelding van okidoki
Offline
Laatst gezien: Nooit geleden
Lid sinds: 01/11/2009 - 19:09
Re:angst op herhaling

hello .eigenlijk ,je moet het gewoon vergeten ,het is niet anders,en leef zo gezond mogelijk (niet roken ,sporten ,,,,,)want ,je krijgt nergen een garantie van wie dan ook dat het nooit meer komt .maar je gaat er uit dat t nooit komt .ik ben zelf nu 40 jaar ,5 maanden geleden ,had ik voor 2 de keer een hard hart infarct gehad en het is binnen anderhaf jaar ,ik sport veel ,eet gezond ,en neem medecijnen op tijd en ik leef nog ,het zit niet bij ons in de famile ,maar toch .,ik probeer zelf te vergeten ,het is moeilijk ,maar het is niet anders groetjes en veel sterkte

jang0201
afbeelding van jang0201
Offline
Laatst gezien: 3 jaar 11 maanden geleden
Lid sinds: 22/04/2010 - 21:49
Re:angst op herhaling

Hallo lotgenoten,

MIjn naam is Jan, 43 jaar en ben sinds vnadaag lid geworden. Ik wil graag mijn verhaal kwijt aan jullie omdat ik er nogal mee zit.
Begin februari heb ik een herseninfarct gekregen, heb toen 5 dagen in het ziekenhuis gelegen, had gelukkig geen uitvallen, maar men is er toen wel met onderzoeken erachter gekomen dat ik eerder een hartinfarct gehad heb, waar ik niks vanaf wist. Sindsdien ben ik in de medische molen gekomen en bleek dat mijn hartpomp voor 50 % werkt. En slik nu medicijnen voor bloedverdunners, hartfalen etc. wordt elke 2 weken geprikt. Voel me helemaal niet fit, als ik ff loop ben ik al moe, trappen gaat ook moeilijk en heb veel buikkrampen, heel de ochtenden zit ik op de toilet, wat is er met me aan de hand, ben zo bang geworden.
Zit nu nog in de ziektewet maar wil snel weer werken, thuiszitten is ook niet alles en voel me best wel schuldig dat ik niet werk.
Gaat dit ooit over??

Grytsje Mulder 106
afbeelding van Grytsje Mulder 106
Offline
Laatst gezien: 3 jaar 11 maanden geleden
Lid sinds: 17/02/2009 - 07:54
Re:angst op herhaling

Hoi hoi,

Bedankt voor je reactie,
Dan was jij ook erg jong toen je je eerste infarct kreeg, en dan nu een tweede.

Ja zo gezond mogelijk leven, alleen ik heb moeite om te stoppen met roken,
En dat klinkt misschien heel dom, maar ik had geen vernauwingen en dus neem ik af en toe een sigaret om de spanning uit mijn lichaam te halen.

Ik probeer ook om het op de achtergrond te plaatsen, maar dan komt de oproep voor een griepprik en dan denk je ja ik ben immers hartpatient.
Ik heb sinds kort een vriend en die is erg bezorgd om mijn gezondheid, als ik vijf minuten te laat ben met bellen dan maakt hij zich al ongerust.

Ik ervaar dat de omgeving zich meer zorgen maakt dan ik, ik heb de ambu wel weer een paar keer moeten laten komen maar ik ben er nog steeds.
Jij ook heel veel sterkte,
Gr. Grytsje

Wandeltheo
afbeelding van Wandeltheo
Offline
Laatst gezien: 1 jaar 7 maanden geleden
Lid sinds: 02/01/2009 - 14:27
Re:angst op herhaling

Hallo Jan,

Welkom bij hartgenoten, je hebt je gevoelens treffend verwoord. Ja da's niet niks !
Of het ooit over gaat?

Ja, wat moet ik daar op zeggen, de een verwerkt het zus en de ander zo; een ieder op z'n eigen manier. Eerst maar eens goed boos worden ? Ja op wie eigenlijk ? Dan maar eens erg ongerust worden? Spoken op de weg zoeken? Helpt ook niet echt!

Genoeg verhalen op deze site, waar je jezelf mogelijk aan kunt spiegelen, niet allemaal tegelijk zou ik zeggen, want dan word je mogelijk nòg ongeruster.
Je zult al snel ontdekken dat er altijd nog weer ergere verhalen zijn. Bedenk dan wat je allemaal nog wèl kunt en ga eens kijken en vragen wat er allemaal aan te doen is om je huidige conditie te verbeteren.

Ik wens je hierbij veel succes. We horen graag hoe het verder gaat.

groeten,
Theo

anna ellis ( )
afbeelding van anna ellis
Re:angst op herhaling

Hoi Jan,

Welkom, leuk een Groninger erbij. Zijn er niet zoveel op deze site.

Heb niet zoveel toe voegen aan de woorden van Theo. Zo gaat het inderdaad.
Ieder mens ervaart ziek zijn op een eigen manier.
Het enige wat ik nog wil toevoegen is: Geef het tijd. Dit is niet iets wat binnen een paar maanden verwerkt is. Praat er met anderen over.

En je schuldig voelen omdat je niet kan werken? Je hebt er toch niet voor gekozen om ziek te worden?
Denk nu eerst maar aan jezelf en ga desnoods in overleg met je huisarts betreft de mogelijkheden voor jou om een betere conditie te krijgen.
Maar geloof me, wanneer je een beetje positief bent, krijgt je ziek zijn een plekje in je leven maar gaat het je leven niet beheersen.

Succes,

Anna Ellis ;)

okidoki
afbeelding van okidoki
Offline
Laatst gezien: Nooit geleden
Lid sinds: 01/11/2009 - 19:09
Re:angst op herhaling

bedankt voor je REreactie!!!aangst hou je wel over ,maar het gaat echt zelf weg met de tijd ,belangrijk is jij .,je bent er nog ,je leeft nog,dus leef normaal je leven ,maar wel zonder roken (sorry ,ik weet wat het is om te stopen ,ben zelf nu bijn 2 jaar gestopt)het lukt je wel echt. gewoon proberen en het komt allemaal wel goed met je .groetjes

Pams
afbeelding van Pams
Offline
Laatst gezien: Nooit geleden
Lid sinds: 10/10/2009 - 14:15
Re:angst op herhaling

Hallo,

Heeft iemand enig idee hoelang zo'n hartinfarct kan duren? Hoe lang heeft het geduurd bij anderen? Mijn opa heeft gisteren een hartinfarct gehad en eigenlijk schijnt het nu nog steeds aan de gang te zijn. (het rommelt nog) Het is gisteren om 17:00 begonnen hij werd toen onwel, was even van de wereld, ging zweten en was spierwit. Dat spierwitte was tot 3 uur erna nog steeds wel een beetje maar kleur kwam wat terug. Ook gaf hij aan dat drukkende gevoel niet meer echt te voelen.
Maar vandaag hoorde ik dat het waarschijnlijk nog steeds aan de gang is. (ligt nu op de hartbewaking). Eng idee, dat ze er niks aan kunnen doen om dat te stoppen behalve wachten wat de schade wordt :(
Daarbij is hij ook nog erg ongerust natuurlijk, wat vast niet bevordelijk is!:dry:

Hoe is het bij jullie/andere verlopen?

Gr Pamela

Patrice ( )
afbeelding van anna ellis
Re:angst op herhaling

hai Jan,
hier antwoord uit Drenthe.... moest wel erg lachen over het feit dat je je eigenlijk schuldig voelt dat je niet aan het werk bent.
Geloof mij..... een infarct, hoofd of hart is echt een goede reden om effe een tijdje thuis te zijn. Je hoeft echt niet de hele dag te zitten, en ook niet achter de geraniums.
Misschien heb je al veel langer klachten dan sinds je herseninfarct. Wij mensen verleggen onze grenzen makkelijk en hebben gelukkig ook nog een Innerlijke Criticus die er nog een schepje bovenop doet en in je oor fluistert dat je een watje bent...
Gaat het nog ooit over? Alles heeft tijd nodig om te genezen. Je systeem heeft een klapper gehad, die niet te vergelijken is met een neusverkoudheid. Je ziet ook aan de buitenkant niks, dus dan zal het wel niet veel zijn.....

Tip van mij. (gratis)
Ga eens na wat je altijd al leuk gevonden hebt... wat je eigenlijk nooit hebt opgepakt... houtbewerken, schilderen, kreatief met kurk, BobRossen, ik noem maar iets en begin ermee. Als kind weten we altijd waar we blij van worden en als volwassenen zijn we dat zo vaak allang afgeleerd. (Een kind van vier is in de zomer 's avonds om tien uur zijn bed niet in te meppen en wil blijven buiten spelen, al is het al vanaf half 7 op.... waarom wordtie niet moe? Omdat hij zijn batterijen oplaadt met dingen doen die hij leuk vindt)

Ik heb 3 infarcten gehad, de eerste op mijn 44ste, de laatste vorig jaar april (ben nu 48). En sinds mei vorig jaar brandt ik glaskralen. De eerste zijn scheve lelijke joekels geworden maar ik heb ervan genoten. In plaats van verdrietig onder mijn dekbed zitten wachten tot de angst, de moeheid en de klachten over waren.

Het gaat echt beter, de zon komt eraan en je werk wacht wel.
En als je ergens tegenaan loopt vertel je het hier en je wordt overstelpt met van alles: goede raad, fijne tips, een schouder, dingen waar je niks aan hebt, maar we hebben allemaal iets met onze wekker en willen elkaar ook helpen. Je rot voelen hoort erbij, maar niet teveel en niet te vaak. We zijn er nog en dat is het belangrijkste en wat er verder komt is voor iedereen een verrassing.
Hartelijke groet, Patrice.

Wandeltheo
afbeelding van Wandeltheo
Offline
Laatst gezien: 1 jaar 7 maanden geleden
Lid sinds: 02/01/2009 - 14:27
Re:angst op herhaling

Hallo Pamela,
je vraag was: "Hoe is het bij jullie/andere verlopen?"

Bedenk hierbij dat geen enkel hart hetzelfde klopt en het begrip "hij heeft iets aan z'n hart" heel breed is. Lees de hartverhalen maar op deze site, misschien herken je iets.

Als "het nu nog aan de gang is" misschien sprake van een ritmestoornis ? of de na-weën van een infarct?
Al iets meer bekend over "wat ze er aan denken te gaan doen?"

Laat het ons weten.
Ondertussen, probeer hem rustig te houden/praten.

Succes,
Theo

Pams ( )
afbeelding van anna ellis
Re:angst op herhaling

Bedankt voor de reactie.
Ik had er eerlijk gezegd nog nooit van gehoord dat een infarct zo lang aan de gang kon zijn. Hij ligt er ondertussen redelijk bij het ging een stuk beter na een bloedtransfusie en medicatie voor verwijding van de vaten in het hart.

Verder doen ze weinig eigenlijk, het is inderdaad afwachten. Ben nu wel iets geruster over zijn situatie....hij is wel al 92!!!!

Grytsje Mulder 106
afbeelding van Grytsje Mulder 106
Offline
Laatst gezien: 3 jaar 11 maanden geleden
Lid sinds: 17/02/2009 - 07:54
Re:angst op herhaling

Hallo dit is mijn eerste dag op Hartgenoten, ik hoop dat ik hier wat steun en oppeppers vind. Ik heb op 10 januari twee hartinfarcten gehad en op 12 januari een hartstilstand. Ik had al een zwaar half jaar achter de rug want ik ben in juli 2008 mijn man verloren aan een hartstilstand.
En nu was ik zelf aan de beurt, ik ben nog steeds heel erg moe en slaap veel. Volgende week ga ik beginnen met hartrevalidatie.
Ik probeer ook gewoon verder te leven met wat ik voorheen deed maar dat is niet altijd even gemakkelijk. Gisteren kreeg ik te horen dat ik ook nog suikerziekte heb dit alles heeft te maken met de infarcten die ik heb gehad.
Ik heb gelukkig veel vrienden en vriendinnen maar die kunnen niet begrijpen en voelen wat er met je lichaam gebeurd na een infarct.
Ik heb spasme in beide kransslagaders dat wil zeggen die reageren op allerlei prikkels en de ene keer is dat op kou of warmte of tijdens rust of juist spanning en stress. De kans dat ik het weer krijg is dan ook erg groot. Gelukkig draag ik dag en nacht een spray bij me maar wat als ik een hartstilstand krijg in mijn huis? Ik woon alleen en heb geen kinderen en dat beangstigd mij heel erg.
Het vertrouwen zal met de tijd wel terug komen maar dat heeft zijn tijd nodig, begrijp ik uit veel verhalen.
Ik vind het ook jammer dat er weinig te vinden is over de hartkwaal die ik heb, ik heb gisteren nog met de cardioloog gesproken en die weet de oorzaak ook niet omdat hier simpelweg nog geen onderzoek naar is gedaan.

Groetjes en veel gezondheid toegewenst.

Lisa
afbeelding van Lisa
Offline
Laatst gezien: 6 maanden 2 weken geleden
Lid sinds: 02/09/2008 - 13:05
Re:angst op herhaling

Hallo Koos,

Ik kreeg een hartinfarct in 1996 (toen ik 43 was), en weet nog dat ik vooral het eerste jaar bang was voor een herhaling. Ik durfde dat jaar niet al te ver uit de buurt van een ziekenhuis te verblijven :) en bij ieder pijntje in de borstkas dacht ik.... o jee :ohmy: , het zal toch niet weer????

Ik kon toen nergens steun zoeken en ervaringen met andere vrij jonge mensen delen, want een forum, zoals bv dit forum, was toen gewoon niet te vinden, ik kon alleen wat info vinden in de bibliotheek: daar las ik over een man die twintig jaar na zijn infarct nog altijd actief was en hellingen afsjeesde (op ski's), hoewel hij volgens de statistieken al lang weer een infarct zou hebben gekregen, of al overleden had zullen zijn..
Toen besloot ik de statistieken mbt tot overlevingsjaren en prognoses maar te gaan negeren (wat zijn nou statistieken .......en hoe weet je of die verzameling cijfertjes kloppen???)

Langzaamaan sleet het angstgevoel steeds meer weg.... wat ook had geholpen was een opmerking van mijn cardioloog tijdens een van de consulten met hem na het infarct:
hij zei destijds over mijn onverwachte infarct: "ach ja, het kan iedereen zo maar opeens overkomen".

Nou, dacht ik daarna, hij heeft gelijk, zelfs gezonde mensen die helemaal volgens het boekje "goed leven", zoals niet roken, regelmatig bewegen, slank zijn, gezond eten (?), en een laag cholesterol hebben, krijgen toch infarcten.

Ik zie het nu zo: Iedereen kan een infarct krijgen, maar ik heb het voordeel dat ik nu (door mijn infarct) een gewaarschuwd mens ben.... en dus bewust mijn voorzorgsmaatregelen kan nemen (op allerlei risico-gebieden).

Groeten en kracht,
Lisa

koosy
afbeelding van koosy
Offline
Laatst gezien: Nooit geleden
Lid sinds: 12/01/2009 - 08:13
Re:angst op herhaling

hallo lisa erg bedankt voor je reactie
het is een verhaal wat me wel wat doet en sterkt in mijn gedachten
groetjes gezondheid en geluk koos

koosy
afbeelding van koosy
Offline
Laatst gezien: Nooit geleden
Lid sinds: 12/01/2009 - 08:13
Re:angst op herhaling

hallo grytsje

ik ben erg onder de indruk van je verhaal en wens je alle sterkte toe
met het weer gezond worden en met de revalidatie ga der voor
het beste groetjes koos

Snoopy
afbeelding van Snoopy
Offline
Laatst gezien: 3 jaar 11 maanden geleden
Lid sinds: 10/09/2008 - 09:55
Re:angst op herhaling

De angst is vaak het ergste, en ja, dit moet indertijd met de tijd slijten, maar ja, daar heb je op dit moment zo weinig aan. Om je zelf wat rustiger te laten worden; spreek met een goede vriend(in) of familielid af om op een vaste tijd even contact op te nemen via de telefoon, zorg dat je je gsm bij de hand hebt zodat je als je je akelig voelt snel even iemand kunt bellen.

Grytsje Mulder 106
afbeelding van Grytsje Mulder 106
Offline
Laatst gezien: 3 jaar 11 maanden geleden
Lid sinds: 17/02/2009 - 07:54
Re:angst op herhaling

Hallo Koosy
Heel erg bedankt voor uw reactie, ik ga er ook voor ben net 47 jaar geworden dus nog geen tijd om bij de pakken neer te gaan zitten. Momenteel is het gewoon een beetje plannen en zoeken hoe ik mijn dag indeel. En die ziet er vol gepland uit met bezoekjes aan het ziekenhuis, huisarts en de psycholoog en de fysio. Morgenvroeg weer bloedprikken ivm de suikerziekte. Groetjes Grytsje

koosy
afbeelding van koosy
Offline
Laatst gezien: Nooit geleden
Lid sinds: 12/01/2009 - 08:13
Re:angst op herhaling

beste auktje

ook jij dank voor je fijne reactie
wat fijn dat je er de moeite voor wil nemen om
er zomaar een paar dagen over na te denken
dankje wel groetjes geluk en gezondheid koos

willem62
afbeelding van willem62
Offline
Laatst gezien: Nooit geleden
Lid sinds: 21/12/2008 - 23:17
Re:angst op herhaling

Hoi Grytsje,

Jouw verhaal vond ik zeer aangrijpend.
Mede omdat je al zo veel hebt meegemaakt.
Ik wens jou dan ook heel veel sterkte toe voor de toekomst.
Ik wil toch wel een voetnoot plaatsen misschien dat het je kan helpen of had je hier zelf ook al aangedacht.
Je kan ook een psycholoog raadplegen op het revalidatiecentrum.
Je kan je verhaal kwijt en het kan je sterker maken voor de toekomst.
Er is niets vervelender dan onzeker zijn over je eigen gezondheid.
Praten is nog steeds de beste remedie.
Denk erover na en neem de stap die je denkt dat juist is.
Ik wens je ook veel sterkte toe met revalideren.
Groetjes, Willem

koosy
afbeelding van koosy
Offline
Laatst gezien: Nooit geleden
Lid sinds: 12/01/2009 - 08:13
Re:angst op herhaling

hoi

ook jullie weer hartelijke dank voor julie warme reacties

groetjes koos

Nick1975
afbeelding van Nick1975
Offline
Laatst gezien: 2 jaar 1 maand geleden
Lid sinds: 04/12/2011 - 03:16
Re:angst op herhaling

Hoi diaantje71,

Ik ben Nick 36 jaar uit limburg,ik heb in oktober 2009 een zwaar hartinfarct gehad toen was ik 34 jaar, ik moest mee lopen naar de ambulance omdat de broeder dacht dat ik hyperventilatie had en daar kwamen ze erachter dat ik een infarct had, ik werd gelijk met toeters en bellen en onder politie escorte afgevoerd na het ziekenhuis, ik werd gelijk gedotterd en kreeg te horen dat ik geen 5 minuten later had moeten aankomen.
Sindsdien alweer 17x opgenomen geweest in het ziekenhuis voor pijn op de borst (maar elke keer gooien ze het op A-typische klachten!) 3 hartcatheterisatie's rijker en een nuclaire onderzoek. Een klein jaar geleden zijn ze tot hun ontdekking gekomen dat er nog 2 vernauwingen op de loer liggen van 20%.

Zo zie je maar dat leeftijd geen rol speelt en als je aan de beurt bent krijg je het gewoon !!!
Ook ik loop bijna nog dagelijks met angst op een nieuw infarct maar moet zeggen dat het met de dag beter gaat!

Groetjes,
Nick

Nick1975
afbeelding van Nick1975
Offline
Laatst gezien: 2 jaar 1 maand geleden
Lid sinds: 04/12/2011 - 03:16
Re:angst op herhaling

Hoi diaantje71,

Ik ben Nick 36 jaar uit limburg,ik heb in oktober 2009 een zwaar hartinfarct gehad toen was ik 34 jaar, ik moest mee lopen naar de ambulance omdat de broeder dacht dat ik hyperventilatie had en daar kwamen ze erachter dat ik een infarct had, ik werd gelijk met toeters en bellen en onder politie escorte afgevoerd na het ziekenhuis, ik werd gelijk gedotterd en kreeg te horen dat ik geen 5 minuten later had moeten aankomen.
Sindsdien alweer 17x opgenomen geweest in het ziekenhuis voor pijn op de borst (maar elke keer gooien ze het op A-typische klachten!) 3 hartcatheterisatie's rijker en een nuclaire onderzoek. Een klein jaar geleden zijn ze tot hun ontdekking gekomen dat er nog 2 vernauwingen op de loer liggen van 20%.

Zo zie je maar dat leeftijd geen rol speelt en als je aan de beurt bent krijg je het gewoon !!!
Ook ik loop bijna nog dagelijks met angst op een nieuw infarct maar moet zeggen dat het met de dag beter gaat!

Groetjes,
Nick