6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
Maxxiiem
afbeelding van Maxxiiem
Offline
Laatst gezien: 3 maanden 4 uur geleden
Lid sinds: 24/02/2020 - 16:23
Ik zoek lot genoten

Hallo allemaal!
Ik ben Maxime een vrouw van 29 jaar met een aangeboren hartafwijking.
Ik ben meerder keren geopereerd in 1991,1995 en in 1996 de laatste operatie.
Fontan operatie ik mis een hartklep en dit hebben ze opgelost met een "omweg"
Tevens is een gedeelte van mijn hart niet goed ontwikkeld hierdoor. Nu jaren later mag ik niet klagen en heb ik mijn leven geleefd zoals ik dat wilde met jaarlijkse controles die altijd positief waren. Maar vorig jaar in mei kreeg ik de schrik van mijn leven toen ik me ineens slecht begon te voelen en het idee had dat ik doodging. Met spoed naar het ziekenhuis gegaan en daar bleek dat ik een ritmestoornis had van 237 slagen pm. Dit heb ik inmiddels al 5x meegemaakt en 4x succesvolle cardio versies gehad. Nu ben ik aan het wachten op plan van aanpak van de cardioloog.
Dit was het even kort (uhm sorry dat was de bedoeling) hebben meer mensen hier ervaring mee? Met vriendelijke groet een mede hartpatient :) heeft trouwens iemand ervaring met adenosine?

Kimberly.O
afbeelding van Kimberly.O
Offline
Laatst gezien: 2 maanden 3 weken geleden
Lid sinds: 27/02/2020 - 09:21
Gebruik antidepressivum met hartproblematiek

Heeft iemand ervaring met gebruik Venlafaxine i.c.m. hartritmestoornissen?
Ze willen dit voorschrijven bij mij vanwege angstproblematiek maar vanwege mijn hartziekte arvc zitten er ook nadelen aan.

Kimberly O.

Gerrie H.S.
afbeelding van Gerrie H.S.
Offline
Laatst gezien: 2 maanden 3 weken geleden
Lid sinds: 28/05/2019 - 10:51
Hoi Maxime, ik denk dat je

Hoi Maxime, ik denk dat je beter naar de PAH kunt. Dat is de Patientenvereniging voor mensen met een Aangeboren Hartafwijking. Veel lotgenoten en goede, obejectieve informatie. De website: https://aangeborenhartafwijking.nl/

Succes en sterkte! Gerrie

Hartgenoten
afbeelding van Hartgenoten
Offline
Laatst gezien: 4 dagen 12 uur geleden
Lid sinds: 26/08/2009 - 10:55
ik zoek lotgenoten

Hallo Maxime,

 

Wij besteden in ons HartbrugMagazine reglmatig aandacht aan de jongere hartpatiënt in de rubriek young and yearning. Als je young & yearning intypt bij de zoekfunctie op onze homepage dan vind je ook al een aantel artikelen over de jonge hartpatiënt. Waar krijgt hij/zij mee te maken in het dagelijkse leven, o.a.op vakantie gaan, verzekering of hypotheek afsluiten. Misschien heb je wel wat aan deze publicaties.

Als je naar de website van Lareb.nl gaat kun je ook het een en ander lezen over adenosine, wat is er bekend over dit middel, wat zijn de bijwerkingen, en welke bijwerkingen zijn er door gebruikers zelf aangedragen.

 

Anneliese Wijers-Barten

Hartpatiënten Nederland

Nathalie Duisters
afbeelding van Nathalie Duisters
Offline
Laatst gezien: 3 weken 5 dagen geleden
Lid sinds: 28/04/2020 - 13:00
Ik zoek lotgenoten

Hallo allemaal
ik ben Nathalie Ik ben 32 jaar. Ik heb een erg leuk gezinnetje waarvan 2 lieve dochters (2 & 5) en een lieve vriend we zijn in juli 9 jr samen.

Helaas heb ik 27 febr 2020 een hartinfarct gehad en is er een stent geplaatst. We zijn nu 2 maanden als hartpatient verder en het besef is er alleen er mee leven is een dingetje. Ik mag dan wel zeggen dat ik een echt bezig bijtje ben en doe normaal gesproken veel dingen in en rondom huis. Ook loop en fiets ik graag dit komt misschien omdat ik geen rijbewijs heb. Soms kom ik mezelf wel tegen en wordt ik teruggefloten door mijn hart/lichaam of familie en vrienden. Het is voor mij zo van zelf sprekend dat ik iets doe en het nu allemaal naast me neerleggen en vragen om hulp is niet echt mijn ding en vindt ik enorm lastig . Soms ontkom ik er ook niet altijd aan met onze energieke dochters.☺ Ik zou het erg leuk vinden als er iemand is die in een soortgelijk schuitje zit en er misschien zijn/haar ervaring wilt delen.

Groetjes
Nathalie

Nathalie Duisters
afbeelding van Nathalie Duisters
Offline
Laatst gezien: 3 weken 5 dagen geleden
Lid sinds: 28/04/2020 - 13:00
.

.