7 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
pieter.smeets
afbeelding van pieter.smeets
Offline
Laatst gezien: Nooit geleden
Lid sinds: 23/11/2011 - 10:24
Wat te doen

Het is allemaal ongeveer een half jaar geleden weer begonnen. Ik liep van s,avonds van buiten naar binnen en plots voldoede ik mij niet goed worden. Het angstzweet brak me uit en ik dacht dat ik een hartaanval kreeg. ,s nachts om 01:00 naar de ehbo gegaan. Hartfilmpje gemaakt, bloed geprikt. Niets aan de hand. Een week later toen ik van utrecht naar eindhoven reed voelde ik mij weerniet goed worden. De auto naast de kant gezet, maar het akelige gevoel bleef. Ben toen naar het catharina ziekenhuis in eindhoven gereden( ehbo) en beschreef mijn klacht. Weer een hartfilmpje gemaakt en tot mijn grote schrik werd mij vertelt dat ze een afwijking op het ecg hadden gezien wat op een zuurstoftekort van de hartspier kon duiden en werd op de hartbewaking gelegd. Daar gaat van alles door je hofd dat zeg ik jullie. Vervolgens moest ik aangeven of ik eerder last had gehad van hartklachten, waarop mijn antwoord nee was. Wel ben ik erfelijk belast met hoge bloeddruk en verhoogd cholestorol. Voor de bloeddruk slik ik cozaar 100, wat mijns inziens niet voldoende werkt. Alsik mijn bloeddruk thuis meet is regelmatig te hoog. En voor het cholestorol heb ik op en af een statine geslikt, maar daarvan gingen mijn leverwaarden enorm stijgen. De dag erna kreeg ik bezoek van de cardioloog en werd mij medegedeeld dat ik de volgende dag gekatheteriseerd zou worden, waarvan ik ernom schrok. Ben de dag erna gekatheteriseerd en er waren gelukkig geen vernauwingen te zien het enige was dat lichte wandonregelmatigheden te zien waren, maar dat was gezien mijn leeftijd en erfelijke belasting niets bijzonders. Ik hoefde mij dus niet ongerust te maken. Ze wilden echter wel nog een echo maken, maar ook daar kwam niets ernstigs uit gelukkig. Vervolgens heb ik afgelopen maandag nog een fietsproef gehad, waar gelukkig ook niets uitkwam, behalve dat ik geen conditie had.
Maar vandaag had ik ,s avons in mijn linker borststreek weer steken die op en af aanwezig waren en de hele avond op en af, niet continu, volbaar waren. Daarnaast heb ik al weken pijn in metname mijn linker arm en schouder. Moraal van het verhaal ik begin me weer ongerust te maken en voel de angst weer opkomen. Mijn bloeddruk is momenteel erg hoog 160-180/95-114. Het liefste zou ik weernaar mijn cardioloog willen gaan, maar ik ben bang dat ik. Iet meer serieus genomen wordt. Maar die steken in mijn linker borst had ik nog niet eerder gevoeld. Moet ik mij ongerust maken of niet, maar alsniet waar komen die steken dan vandaan. Kan het toch geen voorteken can angio pectoris zijn. Ik weet het niet meer.

Heel graag jullie mening

Groet,

Pieter

Irene001
afbeelding van Irene001
Offline
Laatst gezien: Nooit geleden
Lid sinds: 25/05/2011 - 19:46
Re:Wat te doen

Beste Pieter,

Ik lees net je berichtje en ik ben het eens met Annemarie. Maak een afspraak met je huisarts. Je bloeddruk is sowieso te hoog en je maakt je ernstig zorgen. Praat met hem of haar.

Heel veel sterkte.
Groeten Irene

SMF
afbeelding van SMF
Offline
Laatst gezien: Nooit geleden
Lid sinds: 18/10/2012 - 18:16
Re:Wat te doen

ik heb vorig jaar een hartaanvalletje gehad maar mijn hart is niet beschadicht hoe zit het met een hypoheek dan?

Roland
afbeelding van Roland
Offline
Laatst gezien: 3 jaar 2 maanden geleden
Lid sinds: 18/03/2015 - 21:09
Re:Wat te doen

Hallo Pieter,

ik zou hiermee op korte termijn naar je huisarts gaan. Die zal je wel doorsturen naar een cardioloog. Ik vind dat je je klachten serieus moet nemen. Je maakt je momenteel zorgen en dat werkt zeker door. Dus om dingen uit te sluiten én voor je gemoedsrust: TREK AAN DE BEL!
Sterkte.
Hartegroet van Annemarie

Een chronische aandoening

vraagt om chronische humor. 

volhoudster
afbeelding van volhoudster
Offline
Laatst gezien: 2 jaar 5 maanden geleden
Lid sinds: 03/10/2011 - 15:14
Re:Wat te doen

beter 10 keer voor "niets"aan de bel trekken,dan een keer te laat,dit advies kreeg ik van de cardioloog.en bij mij werd de derde keer een finkse vernauwing gevonden.
dus terug naar de dokter...
die steken,zijn meestal onschuldig,maar eerst even laten uitsluiten.
gr leny

Lisa ( )
afbeelding van Lisa
Re:Wat te doen

Hallo Pieter,

Wat te doen?

Ik geef je een paar gerichte tips omdat ik denk dat je die misschien wel kunt gebruiken.....

Je bent pas nog bij een cardioloog geweest... en als ik je hele verhaal lees, denk ik dat het goed is dat je nu eerst o.a. je angsten en stress (adrenaline!) onder controle probeert te krijgen .....wat denk jij?
Bijvoorbeeld dmv meditatieoefeningen (of neem les in qi gong, tai chi etc) en veel lichaamsbeweging (wandelen, fietsen etc).
Liever niet met chemische pillen tegen angst en stress, want die zijn verslavend en werken maar tijdelijk.
Eventueel kun je een natuurarts vragen je te helpen, om nutrienten-tekorten die hartproblemen kunnen geven te checken en op te heffen (vaak is er een tekort aan magnesium en/of taurine, die voedingsstoffen zijn heel belangrijk voor het hart(ritme) en werken ook tegen stress...... (daar kun je zelf ook meer over lezen op internet als het je interesseert, en over takotsubo is ook het een en ander te vinden in dit forum).

Adrenalinestoten (door de stress) kunnen hartklachten geven die lijken op een hartinfarct, en ze kunnen het hartritme verstoren.
En dit alles komt door een verzuring die ontstaat in je hartweefsel (wat pijn kan gaan doen).... er is verlies van kalium, en er ontstaan spasmen in de microvaatjes in je hart (wat leidt tot wandbewegingonregelmatigheden, met een tijdelijk minder goed functionerende linker ventrikel, dit alles terwijl je coronaire vaten toch schoon zijn, zoals bij jou). Je zou kunnen zeggen, dat je dan eigenlijk een vorm van het takotsubo syndroom hebt door te veel stress/adrenaline. Het lijkt op een infarct, maar is het niet (maar kan er wel op uitdraaien als je het te lang laat begaan.... laat de verzuring in je hart niet uit de hand lopen).

Sterkte en ook kalmte toegewenst,
Groetjes, Lisa.

zeefjes
afbeelding van zeefjes
Offline
Laatst gezien: 3 jaar 8 maanden geleden
Lid sinds: 17/02/2010 - 08:36
Re:Wat te doen

Jee dat is nogal wat wat ik zou doen ? ook weer aan de bel trekken idd liever 10 keer teveel dan 1 keer te weinig.
Hoe gaat het nu met je?

Evelijne