54 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
nathalie1985
afbeelding van nathalie1985
Offline
Laatst gezien: Nooit geleden
Lid sinds: 28/04/2009 - 10:36
zwanger

hallo,

ik ben nathalie en ben 23 jaar. graag zou ik in contact willen komen met mensen die net als ik ook hartpatient zijn en zwanger zijn of zijn geweest. ik ben nu 5 weken zwanger.:)

nathalie1985
afbeelding van nathalie1985
Offline
Laatst gezien: Nooit geleden
Lid sinds: 28/04/2009 - 10:36
Re:zwanger

heeej,

Ik zal even vertellen wat ik heb.
Ze zijn er bij mij 3 weken na mijn geboorte achter gekomen. Ik miste een hartklep.
Op mijn 12e ben hier aan geopereerd en heb een donorklep. ik slik geen medicijnen dit geld namelijk alleen als je een kunstklep krijgt. Ik ben nu nog steeds medicijn vrij. Omdat ik tijdens de operatie nog in de groei was kreeg ik een klep die mee zou groeien maar die moet dan wel na 10 a 15 jaar vervangen worden en dan krijg je een klep die altijd blijft zitten mocht het goed gaan. ik ben nu 23 en hij zit er bijna 12 jaar in. De donorklep lekt al een aantal jaar maar dat is heel minimaal en sinds 3 a 4 jaar heb ik een verwijding en een vernauwing in mijn aorta dit alles is niet zorgelijk. Ik wordt elk jaar gecontroleerd en alles blijft het zelfde dus zolang het niet hoeft wordt ik ook niet voor de 2e keer geopereerd. Ik ben nu bijna 8 weken zwanger en merk dat ik wel ontzettend moe ben, maar daar had mijn cardioloog me al voor gewaarschuwd dat het bij mij wat erger zal zijn omdat ik normaal al wat sneller moe ben dan een gezond persoon. met 20 weken zwangerschap hoef ik pas naar de cardioloog voor een echo van me hart en met 3 maanden dus over 4 weken dan heb ik een gesprek met me cardioloog. dus ik vind het wel een goed teken dat ik pas met 20 weken een echo krijg van me hart. Ik zelf hou ook rekening met eventueel een keizersnee.

als je nog wat wilt weten hoor ik het wel.

liefsss

irmche
afbeelding van irmche
Offline
Laatst gezien: Nooit geleden
Lid sinds: 27/02/2011 - 13:27
Re:zwanger

Hoi!
ik ben zelf nu 23 jaar, heb een aangeboren lekkende mitraisklep en extreem uitzonderlijke hartritmestoornissen. Ik zag dat er door cardiologen zwangerschappen niet werden aangeraden maar wel goed zijn gegaan.
ik heb zelf altijd hele sterke moedergevoelens gehad, dus probeer ik allerlei manieren te verzinnen om door een toekomstige zwnagerschap heen te komen.
hoe gaat het nu met de babytjes van jullie allemaal?

mrlle
afbeelding van mrlle
Offline
Laatst gezien: Nooit geleden
Lid sinds: 23/06/2009 - 18:13
Re:zwanger

Gefeliciteerd Janine! Geniet van je kleintje(s).

@Nathalie: Succes met de laatste loodjes!

Alis
afbeelding van Alis
Offline
Laatst gezien: Nooit geleden
Lid sinds: 20/06/2009 - 10:07
Re:zwanger

Lang niks meer geplaatst hier! :(
Nathalie hoe is het met je en met je kleintje?

Ben wel benieuwd.

Liefs Alis

nathalie1985
afbeelding van nathalie1985
Offline
Laatst gezien: Nooit geleden
Lid sinds: 28/04/2009 - 10:36
Re:zwanger

hallooo,

hier gaat het goed hoor, nog steeds erg moe verder nergens last van. woensdag weten we het geslacht oewww ben zo beniewd. 17 augustus 20 weken echo met een controle van hartje van de kleine en 26 augustus echo voor mijn hart en echo om te kijken hoe de doorbloeding is van de navelstreng en de placenta. ik doe mee met een onderzoek omdat er nog vrij weinig bekend is over vrouwen die zwanger zijn en een aangeboren hartafwijking hebben.

hoe gaat het met de rest hier?

Alis
afbeelding van Alis
Offline
Laatst gezien: Nooit geleden
Lid sinds: 20/06/2009 - 10:07
Re:zwanger

Hey,

Hahah bekende kwaal die vermoeidheid. :) Maar ja geeft niet. Spannend woensdag dus. Ik heb dinsdag 4 augustus een echo om te kijken wat het is en 19 augustus de 20 weken echo, dan ben ik 20 weken en 4 dagen. Op die dag ook een echo van mezelf. Ik doe ook mee met die Zahara studie. Ik hoop dat ze daar anderen wel mee kunnen helpen in de toekomst. :)

Ben nu 17 weken en 2 dagen. Tot nu toe alles goed hier.

Alis
afbeelding van Alis
Offline
Laatst gezien: Nooit geleden
Lid sinds: 20/06/2009 - 10:07
Re:zwanger

Hallo,

Ik ben zelf 23 jaar en nu 12 weken zwanger. Ik heb op mijn 17e een kunstklep gekregen wegens endocarditis op mijn aortaklep die een afwijking had.Mijn aortaklep bestond uit 2 gedeelten ipv van 3. Dus vanaf toen aan de bloedverdunners. Nu lig ik al bijna 4 weken in het ziekenhuis omdat ik trombose op mijn kunstklep heb gekregen doordat ik de 1ste 3 maanden zwangerschap geen pilletjes mag hebben maar over op fraxiparine spuitjes die niet schadelijk zijn voor de vrucht.
Dit is slecht in de gaten gehouden waardoor ik dus al die tijd met een te lage dosering heb gelopen.
Nu gaat het weer beter en lig dan ook al bijna 4 weken aan het infuus zodat ik continu bloedverdunners krijg. Met de zwangerschap gaat het tot nu toe nog steeds goed.
Vanaf dinsdag mag ik weer over op de pilletjes omdat de vrucht alles heeft ontwikkeld en alleen nog maar hoeft te groeien. Volgend weekend dus lekker naar huis en hopelijk kunnen genieten van de zwangerschap. B)

Groetjes Alisha

nathalie1985
afbeelding van nathalie1985
Offline
Laatst gezien: Nooit geleden
Lid sinds: 28/04/2009 - 10:36
Re:zwanger

jeetje alis dat is niet niks. Ben blij dat ik geen medicijnen hoeft te gebruiken. Ik ben nu 11 weken en 4 dgn dus we zitten heel dicht bij elkaar dat is wel leuk. maandag heb ik de nekplooimeting dus dat is ook wel spannend. verder heb ik geen zwangerschapskwaaltjes ben alleen beetje moe. Gaat het nu wel weer wat beter met je? welk ziekenhuis lig je?

groetjess

kneusje ( )
afbeelding van kneusje
Re:zwanger

:lol: Allereerst gefeliciteerd met je zwangerschap!
Ik ben ook geboren met een hartafwijking en heb inmiddels 2 kinderen van 19 en bijna 23 jaar oud.
Ik mocht eigenlijk helemaal niet zwanger worden, er was in die tijd niet zoveel mogelijk als nu en de cardiologen waren een beetje in paniek toen ik zwanger bleek te zijn.:woohoo:
Zelf was ik totaal niet in paniek, ik wilde kinderen en zou ze dus gewoon krijgen......:angry:

Vanaf het begin moest ik iedere week op controle maar daarna gebeurde er iets geks....Toen ik uiteindelijk ging bevallen dacht de gynaecoloog blijkbaar dat de cardioloog er bij was en andersom.
Uiteindelijk was niemand bij de bevalling en heb ik 42 uur weeën gehad met een co-assistent aan mijn zijde.
De dienstdoende gynaecoloog liet het afweten en niemand had de cardioloog gebeld!
Mijn man en ik zijn behoorlijk afwachtend en dachten dat het normaal was totdat ik van uitputting in shock raakte en eindelijk de boodschap doordrong dat er iets moest gebeuren.
Daarna is er wél adequaat opgetreden maar ook maar nét op tijd :dry:

Ik wil je dan ook meegeven dat je je geen zorgen moet maken, er is veel ervaring met zwangerschappen en hartafwijkingen maar je moet wél goede afspraken maken over wat je wél en niet moet doen tijdens de bevalling.
Laat je niet afschepen met onduidelijke verhalen en hou artsen aan hun beloftes....
Wees dus zelf alert en vooral: spreek met je partner af wat hij moet doen als het zover is want die zijn dan goed bij kennis en kunnen tijdig hulp in roepen.!!!
Dat had ik niet gedaan met mijn man en dat heeft me bijna de kop gekost.

Heel veel plezier met je zwangerschap en het komt vast wel goed.

Je laat toch zeker wel weten als je moeder bent geworden? :P

Alis
afbeelding van Alis
Offline
Laatst gezien: Nooit geleden
Lid sinds: 20/06/2009 - 10:07
Re:zwanger

Hey meis,

Op zich zijn die bloedverdunners niet zo heel erg maar bij een zwangerschap is het een lastiger verhaal. Maar goed, we waren er op tijd bij. Ben vandaag 12 weken precies dus ik ben al blij dat de eerste 3 maanden voorbij zijn. B) Voor jou ook al bijna! Ik heb vrijdag de nekplooimeting in het ziekenhuis. Ben ook wel benieuwd hoe het afloopt.
Verder behalve de vermoeidheid gaat het verder wel goed geen kwaaltjes ook dus daar ben ik blij mee. Ik ben sinds mijn operatie 5 jaar geleden ook vermoeid dus nu een beetje dubbelop. Maar ja het is voor een goed doel toch?
Vrijdag lekker naar huis ik kijk er echt naar uit en dan ga ik genieten van de zwangerschap.
Laat je even weten hoe de nekplooimeting gegaan is?

Groetjes Alis

shooters
afbeelding van shooters
Offline
Laatst gezien: Nooit geleden
Lid sinds: 11/01/2009 - 18:45
Re:zwanger

Hoi Alisha,

Ik heb ook endocarditis gehad en bij mij is mijn mitralisklep gerepareerd.
Hoe heb jij endocarditis gekregen?

Groetjes
Monique Pierik

nathalie1985
afbeelding van nathalie1985
Offline
Laatst gezien: Nooit geleden
Lid sinds: 28/04/2009 - 10:36
Re:zwanger

van de week naar de klinische genetica geweest en nu eindelijk eens gezien met een nephart wat ik nou heb. ik miste een klep bij de aorta die bestaat uit drie delen en bij mij uit 2 delen. ze zijn er sinds een half jaar achter dat mijn moeder dat ook heeft en ik het dus van haar heb. nu zijn ze een onderzoek gestart hoe dat kan met erfelijkheid enzo. als mijn kind geboren is gaan ze ook bij hem of haar onderzoeken of hij/zij ook die genen heeft.

ik laat vanmiddag nog even weten hoe de nekplooimeting ging ik moet om 3 uur.

groetjes

Jennefer
afbeelding van Jennefer
Offline
Laatst gezien: 2 jaar 7 maanden geleden
Lid sinds: 04/06/2009 - 13:33
Re:zwanger

Hoi Allemaal,

Ik ben 24 jaar en heb toen ik 18 jaar was mijn aortaklep vervangen door een biologische klep en 2 van mijn andere kleppen zijn gerepareerd. Het is nou zo dat mijn aortaklep wat vernauwd is en één van mijn andere kleppen weer is gaan lekken. Ik heb verder niet echt last van dus mijn cardi-oloog vind het nog niet nodig weer geopereerd te worden.

In tussen ben ik 29 weken zwanger het gaat verder wel goed, maar ik merk dus wel dat ik heel erg moe ben. Ik werk nog steeds 40 uur per week en voor de rest doe ik wat rustiger aan en ben ik veel thuis. Met de baby gaat het ook heel goed wij hebben ook een nekplooimeting gehad en die zag er goed uit.

Ik zou graag meer willen weten wat voor bevalling er bij jullie aangeraden wordt door de cardio-loog en de gynaecoloog. Bij mij heeft mijn cardioloog van het OLVG aangeraden met een keizer-snee en mijn gynaecoloog die heeft aangeraden een natuurlijke bevalling maar dan wel met pijn-stillers dus ja het is nog onzeker. Verder heeft mijn cardioloog van het OLVG een second opinion aangevraagd bij het AMC en ik kwam terecht bij cardioloog Bouma en heb de vraag natuurlijk ook gesteld wat voor bevalling hij denkt dat het wordt toen zei hij dat het een natuurlijke bevalling met pijnstillers wordt. Ik ben echt bang voor een natuurlijke bevalling ik weet niet als het hart het wel zou aan kunnen ondanks ik mij best wel goed voel. Op woensdag 9 september 2009 heb ik een afspraak bij de gynaecoloog in het AMC dus ben benieuwd wat ik daar te horen krijg. Hopelijk kunnen jullie mij wat meer vertellen hoe het jullie is gegaan.

Alvast bedankt,
Jennefer

anna ellis ( )
afbeelding van kneusje
Re:zwanger
nathalie1985
afbeelding van nathalie1985
Offline
Laatst gezien: Nooit geleden
Lid sinds: 28/04/2009 - 10:36
Re:zwanger

heej,

ik was de link kwijt van de site, maar omdat ik mail kreeg dat er weer gepost was heb ik de link weer.

jennifer: ik heb een donorklep bij me aortakleppen, bestaat namelijk uit 3 kleppen en ik had er 2. nou is het zo dat bij mij die donorklep ook alweer een aantal haar lekt en heb een vernauwing en een verwijding. dit is allemaal heel minimaal. mijn cardioloog in het erasmus mc zegt juist dat ze gaan voor een natuurlijke bevalling dit omdat het minder belastend is voor het hart dan een keizersnee omdat dat toch een zware operatie is. mijn gynaecoloog vertelde het zelfde. ik maak me er eigenlijk totaal geen zorgen om, vertrouw op mijn artsen.
Ik weet dat mocht het aan het einde minder gaan met mij of de kleine dan gaan ze me inleiden, zo niet dan moet ik met de eerste weeen naar het ziekenhuis en dan wordt ik in de gaten gehouden. ik ben vandaag naar de cardioloog geweest en mijn echo was nog precies het zelfde als voor de zwangerschap dus ze is zeer tevreden, bloeddruk is prima alles gaat gewoon perfect en met de kleine ook.

ben nu 23 weken.

groetjes

Jennefer
afbeelding van Jennefer
Offline
Laatst gezien: 2 jaar 7 maanden geleden
Lid sinds: 04/06/2009 - 13:33
Re:zwanger

Hoi dames,

Bedankt voor jullie reactie. Ik zal zeker nog een heel goed gesprek met mijn cardioloog hebben, Maar ik ben wel blij te horen dat het bij Nathalie ook een natuurlijke bevalling wordt aangeraden als alles mee zit en dat het verder goed gaat met jou en de baby. Ik laat nog wel weten als er veranderingen zijn in mijn situatie. Sterkte!

Groetjes.

corine
afbeelding van corine
Offline
Laatst gezien: 3 jaar 10 maanden geleden
Lid sinds: 28/08/2009 - 20:18
Re:zwanger

Hoi Dames,

Ik ben Corine geboren met de tetralogie van fallot. Deze is hersteld in 1974. In 1994 heb ik een nieuwe aortaklep met een stukje aorta gekregen. Ik heb toen gekozen voor een donor i.v.m. een kinderwens. Na vele ziekenhuisbezoeken eindelijk zwanger in 2002. Na 7 weken werd er een echo gemaakt,waaruit bleek dat ik zwanger was van een drieling. Schrikken natuurlijk,want je bent hartpatient. Had wel toestemming van de cardioloog om zwanger te worden,maar had geen rekening gehouden met een drielingzwangerschap. Cardioloog werd gelijk gebeld en gelukkig vond hij het geen bezwaar. Moest wel goed onder controle blijven bij zowel cardioloog als gyneacoloog.Met 20 weken gestopt met werken op advies van de gyneacoloog en met 30 weken opgenomen i.v.m.een lichte zwangerschapsvergiftiging.Met 31 weken zijn mijn jongens geboren via een keizersnede.(vliezen van een kind waren gebroken). Na 5 dagen moest ik het ziekenhuis verlaten en na 6 weken zijn alledrie de jongens thuisgekomen.Ze zijn nu ruim 6 jaar oud en het gaat super met ze. Ik wil alle aanstaande moeders heel veel geluk wensen met hun zwangerschap.

groetjes Corine

Tatjanna
afbeelding van Tatjanna
Offline
Laatst gezien: Nooit geleden
Lid sinds: 07/01/2009 - 14:25
Re:zwanger

hallo allemaal,

wat wisselende ervaringen en adviezen. Ik had tijdens de zwangerschap een bioklep, maar door slijtage en hormonen werd de aorta wand tijdens de zwangerschap te dun. Om die reden werd een keizersnee aangeraden. Ik was opgelucht met dat advies omdat ik erg opzag tegen een natuurlijke bevalling. Bang dat er iets mis zou gaan en met te laat zou ingrijpen. Mijn vorige cardioloog pleitte nog voor een natuurlijke bevalling, maar waar nou het verschil zit in advies. Uiteindelijk ben ik bijna natuurlijk bevallen, tijdens de persweeen in slaap gebracht om alsnog een keizersnee te ondergaan. Ik heb het gevoel dat het de weeen zijn de me genekt hebben (ondanks dat alles binnen 4 uur ging...eerste weeen naar persweeen). Ik moest met spoed daarna de bioklep vervangen.

Luister naast het advies ook naar je eigen gevoel. Waar heb je het minste stress door?

Succes ermee
Tatjanna

Alis
afbeelding van Alis
Offline
Laatst gezien: Nooit geleden
Lid sinds: 20/06/2009 - 10:07
Re:zwanger

Hallo allemaal,

Haha die verschillende adviezen zijn toch wel apart. Dat ze daar niet 1 richtlijn voor hebben :huh: .
Ik zelf heb een aortakunstklep en ivm met mijn bloedverdunners die bij 36 weken worden omgezet naar Heparine aan het infuus ivm bloedingsgevaar wordt ik bij 36 weken opgenomen en waarschijnlijk rond de 38 weken ingeleid. Dit omdat ze dan van te voren kunnen afspreken wie er bij is qua specialisten. Ik ben nu 23 weken en 4 dagen maar hoe verder ik ben hoe angstiger ik toch wel wordt. Vooral voor de inleiding omdat je dan echt weet wanneer het kindje komt en je dus een bevalling krijgt. We gaan het zien.
Ik hoop dat het bij iedereen uiteindelijk goed komt, welk advies je ook krijgt.

Groetjes Alis

nathalie1985
afbeelding van nathalie1985
Offline
Laatst gezien: Nooit geleden
Lid sinds: 28/04/2009 - 10:36
Re:zwanger

ik snap die verschillende adviezen wel hoor. elke situatie van een hartpatient is anders. ik heb geen medicijnen nooit gehad ook. ik heb geen kunstklep, maar een donor. Bij iedereen is het anders, bij mij is de lek en de vernauwing en de verwijding heel minimaal en is het zelfde gebleven als voor de zwangerschap. ik weet niet hoe het bij jullie is maar daarom misschien een andere aanpak.

groetjess

ps: ben jarig hihihihi 24

Job Pieter Tent ( )
afbeelding van kneusje
Re:zwanger

Een beetje laat, maar alsnog gefeliciteerd!!!!!
:woohoo: :woohoo: :woohoo:

mrlle
afbeelding van mrlle
Offline
Laatst gezien: Nooit geleden
Lid sinds: 23/06/2009 - 18:13
Re:zwanger

Hoe is het gegaan in het ziekenhuis?

Ben zelf niet zwanger, weet nog niet of ik het aan durf, maar lees graag met jullie topic mee.

nathalie1985
afbeelding van nathalie1985
Offline
Laatst gezien: Nooit geleden
Lid sinds: 28/04/2009 - 10:36
Re:zwanger

heej iedereen,

in het ziekenhuis was alles goed met de kleine. nekplooi was 1.2mm beter kon niet zei die man dus ben helemaal blij. we zijn een dag vooruit gezet, dus vandaag 12 weken en 3dgn. 9 juli weer naar de gyn :) die man liet alle gedeelte's van de kleine vergroot zien echt super om dat allemaal zo te zien. verder voel ik vrij weinig van de zwangerschap dus ideaal.

liefss

mrlle
afbeelding van mrlle
Offline
Laatst gezien: Nooit geleden
Lid sinds: 23/06/2009 - 18:13
Re:zwanger

Goede uitslag, geen "last" van je zwangerschap en lekker zonnetje buiten, wat wil je nog meer.

Super hoor!

Alis
afbeelding van Alis
Offline
Laatst gezien: Nooit geleden
Lid sinds: 20/06/2009 - 10:07
Re:zwanger

Hey Nathalie!

Perfect toch!! Ben blij voor je dat de echo goed is gegaan. Ik had een 2 slippige aortaklep ipv 3 slippig dus de klep bestond uit 2 delen ipv 3 daar kwamen ze pas achter voor me operatie via een slokdarm echo. Dus ook ongeveer hetzelfde. Ik heb gister de nekplooimeting gehad en deze was 1,4 dus ook perfect! Verder zag alles er goed uit. Ik ben vandaag 13 weken precies. Hoe voel je je verder? Ik vooral heel erg moe.

Hey Monique,

Bij mij hebben ze nooit echt kunnen achterhalen waar de bacterie vandaan is gekomen. Het was een bacterie die normaal in de darmen zit en daar gewoon goed zit maar zodra het in je bloedbaan terecht komt is het fataal. Ook had ik een bacterie die vanuit de keel komt. Hun vraag was dan ook of ik keelpijn of tandheelkundige ingrepen heb gehad, maar dat was niet zo. En over die e-collie uit mijn darmen vroegen ze of ik naar het buitenland was geweest misschien doordat ik besmet vlees heb gegeten daar zit deze bacterie ook vaak in. Maar ik was ook niet op vakantie geweest. Dus nog steeds onduidelijk waar deze vandaan kwam. Mijn aortaklep kon helaas niet meer gerepareerd worden omdat er een groot gat in zat en er niks meer aan te doen was. Vandaar zo jong een kunstklep. :( Weten ze bij jou hoe je eraan gekomen bent?

Liefs Alis

nathalie1985
afbeelding van nathalie1985
Offline
Laatst gezien: Nooit geleden
Lid sinds: 28/04/2009 - 10:36
Re:zwanger

Vorige week op controle geweest bij de gynaecoloog. Ze hebben altijd 1x per week overleg met alle gynaecologen en cardiologen, en de laatste keer was ik onderwerp van gesprek aangezien ik een uitgebreide echo heb gehad van mijn hart. En kreeg nu de uitslag bij de gynaecoloog. ze verwachten bij helemaal geen problemen met de bevalling met me hart, ze verwachten ook geen keizersnee te moeten verrichten i.v.m. me hart. kan altijd nog wel een keizersnee worden natuurlijk al het niet goed mocht gaan met het kind. maar ze gaan er niet vanuit dat het moet vanwege me hart. ook verwachten ze geen problemen met me hart na de bevalling. omdat je het extra bloed wat je in de eerste 3 maanden aanmaakt in 4dgn na de bevalling weer uit je lichaam verdwijnt dus dat is in een razend tempo, en dan zijn ze bang dat bij hartpatienten het hart dat niet aankan. bij mij zijn ze daar dus helemaal niet bang voor en verwachten geen complicatie's. dus dat is allemaal een hele geruststelling. dacht er best vaak aan van hoe zou mijn hart het doen tijdens de bevalling. maar ben nu wel gerust gesteld. mijn bloeddruk was ook weer perfect 110/70 . als de bevalling net zo makkelijk gaat als de zwangerschap tot nu toe dan wil ik wel 10 kinderen hahaha. ik heb echt de ideale zwangerschap, als ik van andere hoor hoe het ook kan gaan peohh ben toch blij dat het zo goed gaat bij mij.

en dan nog even een nieuwtje:
ben tante geworden van kyano op 25 sept. mijn zus is bevallen na 35 weken zwangeschap. gelukkig nog 4 weken kunnen rekken want ze had met 31 weken al weeen. na 25 uur weeen toch met een keizersnee geboren, het was een helse bevalling voor haar. maar na een week mochten zij en haar kindje allebei naar huis.

nu ik nog hihihi :)

Tatjanna
afbeelding van Tatjanna
Offline
Laatst gezien: Nooit geleden
Lid sinds: 07/01/2009 - 14:25
Re:zwanger

Hallo allemaal,

ik ben 31 jaar en nu 5 maanden geleden heb ik mijn derde open hart operatie gehad, ongeveer negen maanden na de bevalling (keizersnee) van mijn zoontje.

Ik heb een kunstklep gekregen ipv de bio-klep die ik in de aorta had. Ik slik nu dus bloedverdunners en mij is verteld dat nog een zwangerschap veel risico zou geven aan het kind. NU lees ik hier andere dingen en mogelijkheden en hoor ik dat er wel zwangerschappen zijn met bloedverdunners. Wat zijn de risico's voor je kind wanneer je bloedverdunners slikt en hoe is bij jullie de zwangerschap verlopen?

Ikzelf voelde me heel goed, zelfs beter, tijdens de zwangerschap. Had wel iedere 2 weken echo's van het kindje en van mijn hart...daardoor dus veel prenatale foto's voor in het plakboek. Rond de 6 maanden begon mij lichaam opeens aan te geven dat het te veel werd met werk erbij. Kreeg duizelingen en meer hartkloppingen en ben op advies van de cardioloog in de ziektewet gegaan.
Echter de bevalling zelf (de weeen) was te zwaar en heeft zo'n impact gehad op mijn lichaam dat ik toch jaren eerder dan gedacht, een andere klep moest.

Hoe is dat bij jullie gegaan en hoe was het herstel?

GRoetjes
Tatjanna

Alis
afbeelding van Alis
Offline
Laatst gezien: Nooit geleden
Lid sinds: 20/06/2009 - 10:07
Re:zwanger

Hey Tantjanna,

Ik heb zelf al een kunstklep sinds mijn 17de en er is nooit gezegd dat het een risico zou zijn als ik zwanger zou worden. Dat is dus nu gelukt alleen ben ik dus met de fraxiparine spuitjes begonnen toen ik wist dat ik zwanger was. Omdat je de eerste 3 maanden, tijdens de ontwikkeling van het vruchtje, de gewone tabletjes niet mag hebben omdat je dan afwijkingen kan krijgen. Ik aan de spuitjes maar toen hebben ze mij niet goed in de gaten gehouden waardoor ik 5 weken in het ziekenhuis heb gelegen ivm een trombose op mijn kunstklep. :( Ben gisteren ontslagen uit het ziekenhuis. Nu ben ik sinds 12 en een halve week zwangerschap weer begonnen met de tabletjes want dat mag en de laatste 4 weken van de zwangerschap wordt ik weer opgenomen in het ziekenhuis. Dus het kan wel, alleen moeten ze het goed in de gaten houden hoe het met jou en met de kleine gaat. Afgelopen vrijdag een echo gehad en ik was toen 13 weken en alles zag er tot nu toe perfect uit dus het is wel degelijk mogelijk, alleen hebben ze er in de medische wereld niet zoveel ervaring mee maar daar zijn ze nu mee bezig.
Ik ben wel ontzettend moe, en kan niet veel doen. Hoe het verder gaat dat is afwachten.

Groetjes Alis

mrlle
afbeelding van mrlle
Offline
Laatst gezien: Nooit geleden
Lid sinds: 23/06/2009 - 18:13
Re:zwanger

Volgens mij weten ze er in het ziekenhuis inderdaad niet zoveel van. De ene cardioloog zegt "absoluut niet", en de ander zegt "onder strenge controle is het wel mogelijk".
Ze hebben inderdaad weinig ervaring en zijn bang voor hun uitspraken. Stel dat hij/zij zegt dat het wel kan en er gebeurt iets fataals met de moeder? Daar hebben de meeste medici geen zin in.

Ik zou dus altijd een second opinion vragen.

Tatjanna
afbeelding van Tatjanna
Offline
Laatst gezien: Nooit geleden
Lid sinds: 07/01/2009 - 14:25
Re:zwanger

Het is wel vreemd want een andere cardioloog vond dat mijn vriend net zo goed zich kon laten steriliseren omdat kinderen geen optie meer zouden zijn.
Zelf zou ik t.z.t. (nu ECHT nog niet) wel graag een tweede willen , maar door de bevalling en alle fouten die daarbij zijn gemaakt ben ik nu nog te bang om dit serieus te bespreken met mijn cardioloog. Eerst maar weer een normale conditie opbouwen.
Welke ziekenhuizen staan jullie onder behandeling?

Grtjs
Tatjanna

Alis
afbeelding van Alis
Offline
Laatst gezien: Nooit geleden
Lid sinds: 20/06/2009 - 10:07
Re:zwanger

Hey,

Op mijn 17de heb ik die kunstklep gekregen en ik zou echt de keuze niet maken voor een kunstklep als ik geen kind kan krijgen. En het kan gewoon onder strenge controle.
Ik heb mensen uit het ziekenhuis in Groningen gesproken en in het AMC Amsterdam waar ik zelf in behandeling ben en ze zeiden wel dat het helaas vaak voorkomt dat vrouwen met een kunstklep trombose op de klep krijgen. Daar was ik er dus 1 van maar ze waren er op tijd bij. Maar voor die kleine zijn er geen problemen.
Gewoon goede controle en ze kunnen alles op tijd ontdekken.
Beetje raar dat sommige cardiologen zeggen dat het absoluut niet kan.

Groetjes ALis

Evelyn
afbeelding van Evelyn
Offline
Laatst gezien: Nooit geleden
Lid sinds: 14/09/2009 - 08:52
Re:zwanger

hoi iedereen,

in de meeste gevallen kan ik me echt terugvinden, ik ben zelf 30 jaar en heb ondertussen 2 prachtige kinderen en heb al 2 openhartoperaties ondergaan en heb ondertussen ook een pacemaker.
bij mijn eerste zwangerschap hebben ze de bevalling ook ingeleid en heb ik ook een verdoving kunnen krijgen. dankzij de heparine, die is namelijk na 2u uitgewerkt.
bij mijn tweede zwangerschap is het iets anders verlopen, ik heb toen een acute endocarditis gehad op mijn kunstklep waardoor ik zo snel mogelijk moest geopereerd worden. ik heb er niet alleen een nieuwe aortaklep met stukje buis aan overgehouden maar ook nog eens een pacemaker. maar we zijn vooral blij dat Jochen het al die tijd goed heeft gedaan in mijn buik, ook tijdens de openhartoperatie. hij is uiteindelijk op natuurlijke wijze geboren, zonder verdoving, hoewel het eigenlijk niet mocht maar ja....

wij hebben geluk, onze kindjes hebben niks aan het hart, hoewel ze nog een echo gaan krijgen op 7 jaar. omdat dan alles zowat volgroeid is en ze alles goed kunnen zien dan wanneer ze baby's zijn. maar zover we weten zijn ze gezond. we hadden 1 kans op 2 om een kindje te hebben met een afwijking.

ondertussen ben ik opgenomen in een database over geheel europa. ze zijn blijkbaar aan het uitzoeken hoe het zit met zwangerschap en hartafwijkingen en de erfelijkheid.

geniet nog allemaal van jullie zwangerschap en zorg dat je genoeg info hebt en iedereen in het ziekenhuis op de hoogte is en weet wat ze moeten doen als je moet bevallen.

grtjs,

nathalie1985
afbeelding van nathalie1985
Offline
Laatst gezien: Nooit geleden
Lid sinds: 28/04/2009 - 10:36
Re:zwanger

heej evelyn

ik en mijn moeder doen ook mee aan een erfelijkheids onderzoek, en zelf doe ik mee aan een onderzoek voor zwangere vrouwen met een hartafwijking. het zahara onderzoek. omdat ze indd nog vrij weinig ervaring hebben met vrouwen die een hartafwijking hebben en zwanger zijn.

ik ben nu 24 weken en voel me top. geen last van kwaaltjes gehad de hele zwangerschap. en voel me fitter. verder is de echo van mijn hart niet veranderd hij is nu het zelfde als voor de zwangerschap. ik ga op natuurlijke wijze bevallen maar wil wel een ruggenprik omdat ik genoeg energie moet overhouden voor de persweeen. mocht het nou aan het einde van mijn zwangerschap minder gaan of de kleine doet het niet goed dan gaan ze me wel inleiden.

groetjes

mrlle
afbeelding van mrlle
Offline
Laatst gezien: Nooit geleden
Lid sinds: 23/06/2009 - 18:13
Re:zwanger

Ik had eerst cardioloog Rhudova, maar zij is naar Alkmaar verhuisd.
Nu heb ik cardioloog Bouma, AMC.

Rhudova zei dat ik geen kinderen kon krijgen.
Bouma zegt onder strenge controle wel mogelijk.

Vrijdag ga ik voor second opinion naar Praktijk Geervliet.
(Niet alleen voor kinderwens maar voor hele hartziekte)
www.praktijkgeervliet.nl

Ik heb dan wel iets anders dan jullie hebben (DCM), maar ik vind het heel raar dat cardiologen zo verschillend reageren. Wie moet je nou geloven??

nathalie1985
afbeelding van nathalie1985
Offline
Laatst gezien: Nooit geleden
Lid sinds: 28/04/2009 - 10:36
Re:zwanger

heej heej,

ik heb een donorklep dus heb geen medicijnen en kan er dus niet echt over mee praten ik was 12 toen ik hem kreeg. verder was de operatie die ze toen deden net nieuw en vandaar dat die mensen die toen zijn geopereerd nu pas beetje op de leeftijd komen van kinderen krijgen en ze dus vollop onderzoeken aan het doen zijn naar zwangere vrouwen die een hartafwijkingen hebben. ik mag ook aan zo'n onderzoek mee doen mijn cardioloog is de leider van dat onderzoek. Heb een vrouwelijke cardioloog in het erasmus mc rotterdam. zat eerst in het sophia maar als je 16 bent ben je dus te oud en ga je automatisch naar het erasmus mc zit tegen over elkaar namelijk. ik zal ook moeten bevallen in het sophia kinderziekenhuis

liefss

Alis
afbeelding van Alis
Offline
Laatst gezien: Nooit geleden
Lid sinds: 20/06/2009 - 10:07
Re:zwanger

Jeetje, wel vervelend al die verhalen. Ik heb Rhudova ook gehad en heb Bouma tijdens mijn opname wel een paar keer gezien. Aardige man is dat. Ik heb zelf Wagenaar op de poli en die is echt heel erg oplettend. Die Rhudova vond ik al een verschrikkelijk mens ben blij dat ze weg is.
Er is tegen mij nooit gezegd dat het niet kan. Alleen die strenge controle idd.

Ik wordt vanaf de 36ste week weer opgenomen en dan afwachten tot ik buikpijn krijg dan kunnen ze me naar de verloskamers rollen. Dus het is een hele opgave maar wel voor een goed doel.
Groetjes Alis

Alis
afbeelding van Alis
Offline
Laatst gezien: Nooit geleden
Lid sinds: 20/06/2009 - 10:07
Re:zwanger

Hoi Allemaal,

Hoe is het met iedereen? Hier gaat het wel goed. :)
Gisteren bij de anethesioloog geweest ivm pijnbestrijding tijdens de bevalling.
Helaas kunnen ze niks voor me doen :( Geen ruggeprik ivm met de bloedverdunners.
Ze doen het niet omdat er een heel groot risico in zit dat ik een dwarslaesie krijg als ze niet goed prikken. En een soort morfine via een infuus is niet goed voor de baby. Dus zal alles zonder pijnbestrijding moeten doen, mocht het niet lukken dan een keizersnede onder algehele narcose :( Maar omdat dit weer op risico operatie is ivm bloedverdunners en infectiegevaar doen ze dit niet snel. Helaas heb ik geen keuze. Zo werd het ook verteld dus daar zit je dan.
Maar goed we zien het wel.

Liefs Alis

Manja
afbeelding van Manja
Offline
Laatst gezien: Nooit geleden
Lid sinds: 02/11/2009 - 01:56
Re:zwanger

Onze dochter is nu 9 weken zwanger en al vanaf haar geboorte hartpatient.
Na talloze operaties en donor delen is ze 'redelijk' gezond.
Zeker de linkerharthelft is niet goed maar ja nu is ze dus wel zwanger en gaan ze daar nu niks aan doen.
Vandaag bij de cardio geweest en ze is meteen op dieeet geknald ( zelf heeft ze een goed gewicht) een een uitgebreide echo die over 3 weken besproken wordt.
Op zich had de cardio niet meteen zoiets van kan niet,mag niet maar echt blij was hij er niet mee.
Ze komt onder controle in hetzelfde ziekenhuis bij een gyneacoloog,wordt ruim voor de bevalling opgenomen en zelf bevallen zit er hoogstwaarschijnlijk niet in.

janine
afbeelding van janine
Offline
Laatst gezien: Nooit geleden
Lid sinds: 15/05/2009 - 22:00
Re:zwanger

Hallo Allemaal,

Inmiddels ben ik bevallen van een 2de gezonde dochter.
Alles is goed gegaan en voor de bevalling heb ik wel 3 weken in het ziekenhuisd gelegen ivm zwangerschapsvergiftiging.
Toen de weeen waren begonnen heb ik ruggeprik gehad om mijjn hart te ontlasten en dat is me prima bevallen.
In totaal 6 uurtjes was onze 2de prinsesje er. Ze heet amber

groetjes

Manja
afbeelding van Manja
Offline
Laatst gezien: Nooit geleden
Lid sinds: 02/11/2009 - 01:56
Re:zwanger

Van harte gefeliciteerd met de kleine meid :cheer: !
Fijn dat alles goed is gegaan en nu maar genieten.

Alis
afbeelding van Alis
Offline
Laatst gezien: Nooit geleden
Lid sinds: 20/06/2009 - 10:07
Re:zwanger

Hey allemaal!

Hoe is het met jullie. Ik ben vrijdag 20/11 bevallen van een dochter Thouraya. Ik was 33 weken en 6 dagen dus veel te vroeg maar ze doet het goed :laugh:
Na 24 uur weeen gehad te hebben en het niet snel genoeg ging omdat ik al die tijd zonder bloedverdunners zat hebben ze me vrijdagmorgen verlost met een keizersnede. :S

Sinds eergisteren weer thuis en de kleine nog in het ziekenhuis. Dus nu een paar keer per dag heen en weer naar het ziekenhuis. Heel vermoeiend als je nog herstellende bent van een keizersnede, maar alles voor de kleine.

Liefs Alis

shooters
afbeelding van shooters
Offline
Laatst gezien: Nooit geleden
Lid sinds: 11/01/2009 - 18:45
Re:zwanger

Gefeliciteerd met je zwangerschap.
Ik heb zelf een jaar geleden en openhartoperatie gehad en toe is mijn hartklep gemaakt met eigen weefsel en een kunstring. Ik slik geen medicijnen.
Ik heb 1 zoontje en wilde eigenlijk nog wel een kindje alleen vind ik het wel erg eng om weer zwanger te worden daarom ben ik erg geintereseerd in hartpatienten die zwanger zijn of zijn geweest.

Succes met je zwangerschap.

Groetjes
Monique:)

Vonne ( )
afbeelding van kneusje
Re:zwanger

Hallo Alis

Van harte gefeliciteerd met de geboorte van Thouraya

Fijn dat alles goed met haar gaat ondanks dat ze te vroeg geboren is.

Ik hoop voor jullie dat ze snel mee naar huis mag maar voor nu veel sterkte met het heen en weer reizen naar het ziekenhuis.

Groetjes, Yvonne

Tatjanna
afbeelding van Tatjanna
Offline
Laatst gezien: Nooit geleden
Lid sinds: 07/01/2009 - 14:25
Re:zwanger

Van 'harte' gefeliciteerd. Ik hoop dat Thouraya snel naar huis mag zodat je haar thuis in je eigen omgeving en geur kan ontvangen en vertroetelen.

Tatjanna

Vonne ( )
afbeelding van kneusje
Re:zwanger

janine schrijft:

Quote:

Hallo Allemaal,

Inmiddels ben ik bevallen van een 2de gezonde dochter.
Alles is goed gegaan en voor de bevalling heb ik wel 3 weken in het ziekenhuisd gelegen ivm zwangerschapsvergiftiging.
Toen de weeen waren begonnen heb ik ruggeprik gehad om mijjn hart te ontlasten en dat is me prima bevallen.
In totaal 6 uurtjes was onze 2de prinsesje er. Ze heet amber

groetjes

Van harte gefeliciteerd en veel geluk en gezondhied gewenst met Amber.

Groetjes, Yvonne

Manja
afbeelding van Manja
Offline
Laatst gezien: Nooit geleden
Lid sinds: 02/11/2009 - 01:56
Re:zwanger

Van harte gefeficiteerd met de geboorte van Thouraya!

De zwangerschap van onze dochter gaat nog goed maar er is zoveel vervelends omheen dat er nog geen roze wolk is.
Ze is nu 13 weken zwanger van een tweeling.
De cardioloog vindt het maar helemaal niks en stuurt aan op het afbreken van het leven van tenminste een van de twee kindjes.
Dat het tweede kindje dan vaak ook mis gaat lijkt hem niet te boeien
Er loopt nu een genetisch onderzoek om te kijken of onze dochter draagster is van haar hartafwijking en deze dus mogenijk doorgeeft.
Nekplooi/bloedonderzoek was goed maar zegt maar weinig.
Een kindje vond de cardioloog eerst wel oke maar twee zijn veel te zwaar volgens hem.
Hij zegt echter maar niet wat er dan precies zou kunnen gebeuren.
Komende week komen er wat uitslagen en dan evt maar een second opinion gaan vragen.
Al met al veel panning dus.

Job Pieter Tent ( )
afbeelding van kneusje
Re:zwanger

Van Harte gefeliciteerd met Amber!

Mooi om te horen dat het goed is gegaan. Je zal vast blij zijn dat je weer uit het ziekenhuis bent!

Geniet van je aanwinst!

Groetjes Job

janine
afbeelding van janine
Offline
Laatst gezien: Nooit geleden
Lid sinds: 15/05/2009 - 22:00
Re:zwanger

Ja, het is allemaal goed gedaan, cardioloog had ook niet anders verwacht omdat mijn hart niet achteruit is gegaan maar het zelfde is gebleven.
Heb voor de zekerheid wel een ruggeprik gehad om mijn hart zo min mogelijk te belasten.
In totaal 6 uurtjes was ze er.
Wij moesten nog wel 24 uur blijven want ik ben draagster van bstreptokokken ook wel gbs genoemd.

groetjes

kneusje ( )
afbeelding van kneusje
Re:zwanger

:laugh: Hoera, een gezonde dochter!

Heel erg gefeliciteerd met Amber.

Dat is pas een goed bericht, geniet van je kraamtijd meid!

Eugenie

janine
afbeelding van janine
Offline
Laatst gezien: Nooit geleden
Lid sinds: 15/05/2009 - 22:00
Re:zwanger

kraamtijd zit er al weer op ben de 12de al bevallen.
Amber doet het erg goed, en we genieten van de 2 meiden.
Het gaat allemaal zo snel en voordat je t weet kruipen ze al en dan lopen.

maar idd geval bedankt voor de leuke reacties.
ben zelf ook blij dat alles goed is gegaan.

groetjes

Pagina's