Het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu verwacht vanaf zaterdagavond 20 april 2019 in heel Nederland smog door fijnstof. Naar verwachting is de luchtkwaliteit hier “onvoldoende” tot “slecht”.

In ziekenhuizen worden talloze zinloze en nutteloze ingrepen gedaan. Maar liefst de helft van alle ziekenhuis zorg is niet bewezen effectief, tekent de Volkskrant op uit de mond van Sjoerd Repping. Tussen de vijf en tien procent van de zorg is volgens deze onderzoeker zelfs aantoonbaar onzinnig: het werkt botweg niet.

Hartpatiënten Nederland maakt zich grote zorgen over het pushen van een nieuw zinloos en vooral peperduur medicijn voor LDL-cholesterolverlaging. Dat medicijn jaagt de samenleving voor miljarden op extra kosten en levert alleen profijt op voor de producent van het geneesmiddel. Hartpatiënten Nederland heeft de vaste kamer commissie voor de Volksgezondheid, Welzijn en Sport om ingrijpen gevraagd.

Een uitgebreid paasontbijt is wel de leukste paastraditie die er is.

Het dragen van een pacemaker of ICD kan fysieke ongemakken opleveren in het dagelijks leven. Voor Hartpatiënten Nederland alle reden om hier eens goed naar te kijken. We spraken hiervoor met iemand die protectie shirts van Vital Beat draagt, en met de oprichtster van Vital Beat.

“Er is steeds meer aandacht voor een gezonde leefstijl en toch stijgt het aantal kinderen en jongeren dat te dik is nog altijd”, zegt obesitaschirurg dr. Simon Nienhuijs. “Dit zijn de hart- en kankerpatiënten van de toekomst. We moeten overgewicht écht een halt toeroepen. Kinderen en jongeren kunnen nog geen verantwoorde keuzes maken maar ouders kunnen dit wel.”

Pagina's