Hartpatiënten Nederland maakt zich ernstig zorgen over de toegankelijkheid van de hartzorg voor hartpatiënten die een urgente hartoperatie moeten ondergaan. Wij constateren dat deze zorg niet meer in voldoende mate beschikbaar is door de huidige pandemie.

Bijwerkingencentrum Lareb heeft drie meldingen van diabetische ketoacidose* bij gebruik van dapagliflozine ontvangen en één bij empagliflozine, waarbij er werd aangegeven dat de patiënt een koolhydraatbeperkt dieet volgde.

In deze spannende tijden vragen veel mensen zich af hoe het met hun bloeddruk is gesteld. Mede gelet op het feit van alle maatregelen en vooral ook niet te vergeten alle media aandacht, lopen de spanningen voor veel patiënten op.

Grote onderzoeken wijzen uit dat ongeveer 40 % van de mensen bij artsen een veel hogere bloeddruk hebben dan thuis en daarom volgestopt worden met pillen die ze niet nodig hebben.

Net zoals de rest van Nederland nemen wij als grootste patiënten belangenorganisatie onze verantwoordelijkheid om de verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan. De gezondheid van onze leden en medewerkers heeft de hoogste prioriteit.

Pagina's