Menselijk contact
dat wat een mens mens maakt
Waardoor liefde niet afzwakt
maar juist de gevoelige snaar van die ander raakt

Het is warm vandaag. En dat blijft de komende dagen zo. Voor veel mensen betekent dat genieten op het strand of terras. Voor anderen is het niet zo fijn en voor groepen kwetsbare mensen brengt het zelfs risico’s met zich mee.

Vanaf 1 juli 2020 gaat de nieuwe donorwet in. Veel mensen hebben nu nog geen keuze gemaakt. Maar dat betekent niet dat zij meteen per 1 juli in het Donorregister staan. Vanwege de coronacrisis krijgen mensen wat langer de tijd om na te denken over de keuze over orgaan- en weefseldonatie.

Goed nieuws voor patiënten met hartritmestoornissen. In het HagaZiekenhuis zijn de eerste twee patiënten met hartritmestoornissen, mede dankzij Hartpatiënten Nederland, succesvol behandeld in het MRI-ablatiecentrum.

Artsen en medisch specialisten hebben een draaiboek gemaakt waarin staat, hoe te handelen bij een tekort aan IC-bedden. Geselecteerde patiënten zouden dan voorrang krijgen wanneer de crisisfase is uitgeroepen. Mensen die naar verwachting kort zullen verblijven op de IC zullen, net als zorgpersoneel, als eerste een bed krijgen. De volgende stap is een keuze op basis van leeftijd: jongeren krijgen volgens het draaiboek voorrang op ouderen. Als allerlaatste wordt geloot wie een IC-bed krijgt. Mensen die weinig kans om te overleven hebben, worden dan sowieso geweigerd.

Pagina's