default-header
HomeNieuwsZelfcompassie en Jezelf Vergeven

Zelfcompassie en Jezelf Vergeven

Columns

zondag 12 juni 2016, door Hartpatiënten Nederland

In de afgelopen periode hebben we het gehad over de Liefde en ik heb u uitgenodigd om het Licht, dat uit dezelfde Bron komt als de Liefde, niet alleen te zien, maar om het ook te zijn. Mocht u deze uitnodiging willen aannemen, weet dan dat het wel enige inspanning zal kosten. U zal het doel, leven vanuit Liefde, steeds voor ogen moeten houden en bewust zijn van uw gedachten en de daaruit voortkomende handelingen. Als u dat doet, zult u merken dat u regelmatig, automatisch, zult denken en handelen op een wijze die (nog) niet in overeenstemming is met hetgeen u wilt bereiken. Het belangrijkste is dat u zich daar bewust van bent, maar ook met compassie naar uzelf kijkt. U kunt nog even niet anders, de oude automatismen komen naar boven en zijn nog niet vervangen door nieuwe. De software is nog niet ge update.

Bewustwording is de eerste stap op weg naar verandering. Als we te streng voor onszelf zijn over de ‘fouten’  die we, in onze ogen, maken, levert de verandering stress op in plaats van het goede gevoel, dat het volgen van onze weg zou kunnen opleveren.

----

Als lid van Hartpatiënten Nederland heeft u onbeperkte toegang tot alle Premium-artikelen op hartpatienten.nl. Het enige wat u hiervoor hoeft te doen is inloggen op uw profiel. Het zijn artikelen waar we trots op zijn en die we graag met u als trouwe lezer delen.