Het laatste hart patiënten nieuws

Aspirine vooraf voorkomt nierfalen na hartoperatie

Aspirine voorafgaand aan een hartoperatie lijkt niet alleen het aantal complicaties aan hart en hersenen te verminderen, maar ook het aantal gevallen van nierfalen.
Aspirine

De onderzoekers die tot deze resultaten zijn gekomen, vinden alleen wel dat er nog onvoldoende bewijs is, om meteen het beleid te veranderen.

Mensen die een hartoperatie ondergaan, moeten in de meeste centra een aantal dagen van tevoren stoppen met aspirine als ze dat gebruiken. Vanwege de bloedverdunnende werking is anders het risico op overmatig bloedverlies tijdens de operatie te groot. Er zijn wel al steeds meer meldingen dat aspirine die kort na een bypassoperatie gegeven wordt, kan helpen om complicaties te voorkomen. De meest voorkomende complicaties zijn problemen met het hart of de vaten in de hersenen, en nierproblemen. Maar of aspirine voorafgaand aan de operatie ook effect heeft op het optreden van deze complicaties, is ook nu nog niet zeker.

Lees verder op Niernieuws.nl

Commentaar (0)
plaats een reactie
reactie:
[b] [url] [quote] [img] 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P
:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
Security
Voer de anti-spam code in die in het plaatje staat.
Advertentie
 

SEO by AceSEF
Hartpatienten.nl maakt gebruik van cookies meer informatiesluiten
hartfalen - hartstichting - hartinfarct - hartritmestoornis - hartaanval - lotgenoten - hartkleppen - dotteren - hartstilstand - hartoperatie - boezem fibrilleren - hartproblemen - symptonen hartaanval - hartafwijking - openhartoperatie - hartrevalidatie - hartklepoperatie - overslaand hart - sporthart - hartonderzoek - hartchirurgie - harttransplantatie - aangeboren hartafwijking - hartkwaal - hartcentrum - kunsthart - dotterbehandeling - hartaandoening - hartziekte - hartmassage - aangepaste vakanties - begeleid reizen - zorgvakanties - harttumor - donorhart - hartcentra - steunhart - hartslag - hartkloppingen - sitemap