Hartverhalen op hartpatiënten

statine en crestor 31/12/2008 12:04 profiel weeni002

avatar
In 2001 op 77 jarige leeftijd gedotterd. Van de cardioloog kreeg ik de cholesterolverlager symvastatine voorgeschreven. de jaren daarna kreeg ik last van spierpijn en kramp in benen.In 2004 kreeg ik van de huisarts een ander middel, namelijk Crestor in de plaats van de symvastatine. Aanvankelijk leek alles goed te gaan met een halve tablet Crestor 10 per dag. Mijn choleterol was bij alle controles rond de 4 of daaronder. De cardioloog vond hoe lager hoe beter.Begin 2006 werd bij mij diabetis 2 geconstateerd. Nu lees ik pas dat de statine Crestor de mogelijke oorzaak kan zijn.In 2007 en 2008 had voortdurend last van spierpijn rond de heupen.Nu in december kwam daar zo'n spierpijn in de schouders bij dat ik mijn armen nauwelijks meer kan gebruiken.Ik ben nu sinds een week gestopt met Crestor en ga binnenkort naar de huisarts om te overleggen.
Commentaar (3)
 • Tolletje
  avatar
  Beste Hartgenoot.
  Ik las uw hartverhaal en ook Uw link van Crestor en diabetes. Het is natuurlijk goed mogelijk, dat de Crestor er debet aan is, maar toch moeten wij uitkijken niet alles hierop te schuiven. U heeft een leeftijd, waarop heel veel mensen in min of mindere mate diabetes ontwikkelen. Alleen heel veel mensen weten dit niet, omdat het heel sluipend gaat. Maar op de hartafdeling van een ziekenhuis, wordt bij veel mensen met een eerste infarct ook diabetes ontdekt en dat voor er een hartmedicijn is gebruikt.
  Veel mensen op oudere leeftijd krijgen diabetes en wederom zeg ik, wat was er eerder en misschien heeft de Crestor wel het zetje gegeven, maar sluimerde het toch al.
  Maar veel diabetespatienten worden ook hartpatient.
  Ik wens U veel sterkte toe en hoop, dat U toch nog war jaartjes zijn gegeven.
  Tevens een goede jaarwisseling en een goed 2009
  Een hartengroet van Geertje
 • hippo
  Ik ben net nieuw in de club en ik word niet vrolijk van wat ik nu lees over de (mogelijke) werking van crestor, dat ik sinds kort ook slik, één pilletje van 10mg.per dag.
  Ik acht het overigens onjuist te spreken van bijwerking, dat suggereert een beetje dat het wel meevalt. Medicijnen hebben gewoon gewenste en niet gewenste effecten.
  Maar wat is er nu waar van de veronderstelling dat crestor diabetes kan veroorzaken?
 • cesarina
  Een late reactie, want ik las even wat hartverhalen na...over crestor gebruik.
  Maar ik zou ook graag willen weten wat er nu wel of niet waar is over crestor gebruik.

  Cesarina
plaats een reactie
reactie:
[b] [url] [quote] [img] 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P
:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
Security
Voer de anti-spam code in die in het plaatje staat.

Hoe waardeer jij dit hartverhaal:

(0 stemmen)
Advertentie
 

SEO by AceSEF
Hartpatienten.nl maakt gebruik van cookies meer informatiesluiten
hartfalen - hartstichting - hartinfarct - hartritmestoornis - hartaanval - lotgenoten - hartkleppen - dotteren - hartstilstand - hartoperatie - boezem fibrilleren - hartproblemen - symptonen hartaanval - hartafwijking - openhartoperatie - hartrevalidatie - hartklepoperatie - overslaand hart - sporthart - hartonderzoek - hartchirurgie - harttransplantatie - aangeboren hartafwijking - hartkwaal - hartcentrum - kunsthart - dotterbehandeling - hartaandoening - hartziekte - hartmassage - aangepaste vakanties - begeleid reizen - zorgvakanties - harttumor - donorhart - hartcentra - steunhart - hartslag - hartkloppingen - sitemap