Hartverhalen op hartpatiënten

Ik ben trots... dat voelt best dubbel... 10/10/2009 23:35 profiel eska

avatar
Toen ik in juni mijn eerste hartverhaal schreef, Ik heb gereanimeerd en wil mijn verhaal delen, was ik radeloos. Ik wist letterlijk niet meer waar ik het zoeken moest en ben gaan schrijven. Niet wetende dat zoveel mensen mijn verhaal zouden lezen en erop reageren..... en zouden stemmen. Ik moet zeggen... jullie allemaal hebben mij al verder geholpen dan alle hulpverlening om mij heen... Dus uit het diepst van mijn hart, dank jullie wel... dank jullie dat ik mijn hart mocht uitstorten in het anonieme...

Maar zo anoniem ben ik intussen niet meer... Ik sta namelijk "gepubliceerd" in Hartbrug onder Schrijf het van je af....

Toen Henri (van de Hartbrug redactie) mij mailde en vertelde dat hij geraakt was door mijn verhaal en het wilde publiceren in Hartbrug voelde dat heel erg dubbel... maar gek genoeg ook trots... Ik heb niet kunnen overzien dat mijn stukje.... zo verschrikkelijk recht uit mijn hart... door anderen zo gewaardeerd zou worden... Tjonge.. dat is nog al wat... Na wat heen en weer mailen en het aanpassen van mijn stukje (met name korter) wordt het gepubliceerd..... Tja en ik kan niet anders zeggen dat ik daar best een klein beetje trots op ben.... maar dat voelt wel dubbel..

Ik hoop dat mijn stukje heel veel gelezen wordt en dat het mensen aan het denken zet.... Mijn reanimatie heeft er in ieder geval toe geleidt dat in mijn dorp (2200 inwoners).. er een nieuwe EHBO cursus is opgezet met 8 nieuwe leden. En de herhalingscursus drukker dan ooit bezocht wordt door ruim 20 man) Speciaal wordt er aandacht besteedt aan reanimatie omdat het zo verschrikkelijk broodnodig is..... Dus mijn roep blijft.... wordt geen buitenstaander maar wordt medestander... EHBO is meer dan pleisters plakken... hier redt je levens mee...

Omdat ik ook echt iets meer wilde betekenen dan alleen maar heel hard roepen dat het echt moet, heb ik de Burgemeester een brief geschreven en hem gevraagd of hij alstublieft de noodzaak in wil zien van een AED op het dorp... Ik heb nog geen defintief antwoord, maar het is in behandeling. Om mijn vraag kracht bij te zetten heb ik mijn stukje over de reanimatie erbij gezet (beknopte vorm) Dat moet hem aan het denken zetten en dat kan niet anders.... Ik hou jullie op de hoogte....

Voor diegene die mijn verhaal nog niet hebben gelezen... het staat onder Eska of het kopje Ik heb gereanimeerd en wil mijn verhaal delen...

Nogmaals voor een ieder die mij op welke manier dan ook gesteund heeft.... mijn dank is groot... heel groot....

Liefs,

Sandra
Commentaar (10)
 • ArieA
  avatar
  Sandra,

  Goed gedaan!

  Jij hebt gedaan wat de meeste mensen niet zouden doen of zelfs durven....!

  dat is jammer, want met wat meer durf zouden er ook meer mensen worden gered van een wisse dood. Er blijven nog steeds te veel mensen langs de kant staan!

  Ga zo door en oefen positieve druk uit op de burgemeester, want het past niet dat jouw verzoek in de lade van een ambtenaar blijft liggen, omdat deze ambtenaar verzuimd heeft zelf voor de AED te zorgen. Want zo werkt het in Nederland!

  Chapeau...., Arie
 • p.ijpelaar
  avatar
  Sandra ,ik heb je al een keer geschreven onder je hartverhaal en ik weet een klein beetje hoe je je voelt .Het is zo wat Arie schrijft jij hebt gedaan wat andere nalaten te doen of niet bij machte zijn om het te doen.

  Ik heb nu zelf al meer dan 15 jaar m,n reanimatiecertificaat en ga ieder jaar op herhaling.
  Een keer geprobeerd iemand te reanimeren ,helaas tervergeefs dat is meer dan 10 jaar geleden en het staat nog in m,n geheugen gegrift.
  Wat jij gedaan hebt getuigd van moed en niet denken maar doen om te proberen een mensenleven te redden.
  Ik wens je nog veel sterkte,ook met het binnenhalen van een AED,het is gewoon een must zo,n ding binnen bereik te hebben.
  Ook ik stoot steeds op tegenstand als ik probeer een AED binnen te halen in mijn woon -werk omgeving ,tot dat hij nodig is ,en er iemand onnodig sterft.Ook ik heb bij verschillende hogere heren aangeklopt om z,n ding aan te schaffen maar het lijkt wel of deze mensen een hele dikke plaat voor hun kop hebben en pas de realiteit gaan zien als hij werkelijk nodig is.


  Peter IJpelaar
 • 6sept08
  avatar
  Hallo Sandra,

  Ik heb mijn leven na 6 september 2008 te danken aan mensen die hebben gehandeld zoals jij ook hebt gedaan.
  Ik ben me dan ook uitermate bewust van het belang dat mensen zouden moeten kunnen reanimeren.

  Heb in het kader hiervan al verschillende keren mijn emotionele en heftige verhaal gedaan.
  En zal het blijven doen.
  Alleen door erop te blijven hameren kunnen wij ervoor proberen te zorgen dat de gemeentelijke, provinciale en landelijke overheid zorgt voor meer AED`s in het land.

  Ook het opnemen van reanimatie lessen in het regulier middelbaar onderwijs zou daar bij moeten horen.

  300 mensen worden er ongeveer per week buiten het ziekenhuis getroffen door een hartstilstand en zijn daarbij aangewezen op de hulp van omstanders.
  Omstanders die er vaak wel aanwezig zijn als iemand zoiets overkomt.

  300 mensen iedere week, dat is bijna een vol vliegtuig!
  Een luchtvaartmaatschappij met zo`n reputatie zou per direct verboden worden.
  En terecht!

  Maar onze maatschappij en haar ' piloten', onze bestuurders, doet ( bijna) niks!
  Het is toch eigenlijk te gek voor woorden!

  De vraag van je naar de burgemeester zou zonder meer gehonoreerd dienen te worden!

  Groeten,

  Erik
 • Job Pieter Tent
  avatar
  Hallo Sandra,

  Jouw eerste hartverhaal heb ik vandaag pas gelezen....

  Maar jouw verhaal ken ik intussen toch erg goed. Heb het meermaals gelezen in de aanloop naar het Hartbrug-Magazine. Nu ken ik dus ook pas een gezicht bij dit verhaal.

  Wat jij toen hebt meegemaakt is een hele kluif. Onbewust en bewust had je het leven van een ander in je handen. Je hebt gestreden om dit te herstellen, maar helaas zijn we slechts mens en niet verheven.

  Jouw verhaal zet mensen aan het denken, dat merk je. Dus trots zijn, dat mag zeker.
  Een pluim op hetgeen je teweeg brengt zou nu die AED zijn.

  We wachten met zijn allen af.

  Groeten, Job
 • aart 1970
  avatar
  Hoi Sandra,

  Natuurlijk zal het gevoel van belangstelling voor jou heel dubbel zijn.

  Jij hebt gedaan wat vele niet doen of kunnen en het is daarom alleen al heel goed dat er publicteit komt rond je verhaal, zodat veel meer mensen er toe overgaan om een cursus te gaan volgen.

  Misschien moet er al op scholen meer aandacht aan besteed gaan worden, zodat het een manier van leven wordt om te doen en niet af te wachten.

  Ik wens je veel succes met je aktie naar de burgemeester.

  Lieve hartegroet,

  Rob
 • Anneliese
  avatar
  hallo Sandra,

  Ook ik heb al jaren mijn reanimatie certificaat met een AED aanvulling. Soms denk ik wel eens als ik weer een oproep krijg voor herhaling: zal ik wel gaan, durf ik wel te reanimeren als het echt moet? Maar als ik dan zo'n verhaal als dat van jou lees weet ik: ja, je moet gaan! En als het er echt op aan komt weet ik diep in mijn hart ook wel dat ik zal reageren.
 • p.ijpelaar
  avatar
  Sandra en andere hartgenoten,ik wil nog een kleine aan vulling op m,n bovenstaande reactie geven.
  Klink zou er eens over na moeten denken om een AED verplicht te stellen op de daarvoor bestemde plaatsen,dan te zeuren over allerlei pietluttige bezuinigheden in de gezondheidszorg.

  Peter.
 • Henri
  avatar
  Hoi Sandra,

  Goed zeg, dat het allemaal zo fijn verloopt! Dit is ook precies waar Hartgenoten voor bedoeld zijn! En ik ben blij dat ik je daarbij heb mogen helpen!

  De burgemeester mag mij gerust bellen, overigens. Als wij iets kunnen doen om een AED te promoten, laat maar weten!

  Namens de redactie van het Hartbrug Magazine,

  Henri
 • p.ijpelaar
  avatar
  Hallo Sandra en andere hartgenoten,
  ik heb vandaag m,n eerste succesje gehaald door bij m,n werkgever te gaan lobbyen voor een AED.
  Ik werk bij een bedrijf van zo,n 60 mensen en vond het hard nodig dat z,n ding bij ons in het bedrijf komt te hangen op een centrale plaats.
  Komt de manager vandaag naar me toe met de mededeling dat er een is besteld en dat er 5 werknemers op cursus gaan.
  Voor de rest ga ik kijken of ik het bij de bedrijven kan gaan promoten er een aan te schaffen.

  Peter IJpelaar
 • eska
  avatar
  Gefeliciteerd...!! Wat een overwinning.... Nederland vol met AED's...... dat kunnen we met zijn allen.

  Ik ben trots op je.

  Liefs,

  Sandra
plaats een reactie
reactie:
[b] [url] [quote] [img] 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P
:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
Security
Voer de anti-spam code in die in het plaatje staat.

Hoe waardeer jij dit hartverhaal:

(0 stemmen)
Advertentie
 

SEO by AceSEF
Hartpatienten.nl maakt gebruik van cookies meer informatiesluiten
hartfalen - hartstichting - hartinfarct - hartritmestoornis - hartaanval - lotgenoten - hartkleppen - dotteren - hartstilstand - hartoperatie - boezem fibrilleren - hartproblemen - symptonen hartaanval - hartafwijking - openhartoperatie - hartrevalidatie - hartklepoperatie - overslaand hart - sporthart - hartonderzoek - hartchirurgie - harttransplantatie - aangeboren hartafwijking - hartkwaal - hartcentrum - kunsthart - dotterbehandeling - hartaandoening - hartziekte - hartmassage - aangepaste vakanties - begeleid reizen - zorgvakanties - harttumor - donorhart - hartcentra - steunhart - hartslag - hartkloppingen - sitemap