Prekestolen

Met HartbrugReizen 10 dagen naar Zuid-Noorwegen!

Voor natuurliefhebbers is deze reis van HartbrugReizen een droom! Het liefelijke Setesdal met zijn vele meren is een fantastische binnenkomer. We gaan er fonkelende mineralen kijken en elanden zoeken. De staafkerk van het Røldal herinnert met zijn houtsnijwerk aan de Vikingen. In de bergachtige Ryfylke-regio genieten we overal van machtige vergezichten, hoge watervallen en rode houten huisjes. In Stavanger vormt het oude stadsdeel Gamle Stavanger een spannend contrast met het moderne deel van ná de Noorse olievondsten. Tijdens een cruise dwingt de machtige rots Prekestolen boven de Lysefjord respect af. In de Hollandse wijk in Flekkefjord stapt u in de voetsporen van de vroegere Nederlandse handelaren. En de Noorse Rivièra? Die móet u ervaren voordat u gelooft dat hij bestaat. 
Waarom is het fijn om juist met Hartpatiënten Nederland op vakantie naar Noorwegen te gaan? Alles mag, niets moet. Eenmaal ter plekke kunt u met de begeleiders van HartbrugReizen bepalen wat u gaat doen.
Voorzieningen in Zuid-Noorwegen. 
 
Voor uw vakantie reserveerde HartbrugReizen Hotel Revsness in Byglandsfjord, het Ryfylke Fjordhotel in Sand en het Farsund Fjordhotel in Farsund. Hier geniet u elke dag van een uitgebreid ontbijt en een voortreffelijk 3-gangendiner. De kamers zijn van alle gemakken voorzien. Tijdens deze geheel verzorgde reis is medische begeleiding mee. Bent u geen hartpatiënt maar wilt u wel graag naar Zuid-Noorwegen met HartbrugReizen? Alle donateurs van Hartpatiënten Nederland zijn welkom!
 
Uw vakantie naar Zuid-Noorwegen van dag tot dag
 

Dag 1 – van Nederland naar Århus, Denemarken

Vanuit Zwolle voert de luxe touringcar van HartbrugReizen via de havens van Hamburg naar Denemarken. We dineren in ons hotel in Århus aan de noordoostkust van Jutland.
 

Dag 2 – naar het Setesdal, Noorwegen

Vanuit Hirtshals maken we een snelle overtocht per Color Line naar Kristiansand. Door het Setesdal volgen we stroomopwaarts de rivier de Otra naar het Hotel Revsness in Byglandsfjord. We verblijven hier aan het water. 
 

Dag 3 – verkenning van het Setesdal 

Bij HartbrugReizen vinden we het buitengevoel zo prettig. Tijdens onze verkenning van het Setesdal trekken we daarom meteen naar het Mineralparken van Evje. De trekker daar is de binnenzijde van de berg. Een puike privécollectie mineralen en kristallen schittert u daar tegemoet. Maar waar de ogen van de Noren van gaan glinsteren, zijn elanden, Wilt u iets van de typisch Noorse cultuur meekrijgen, dan is een middag elanden spotten met een rancher in Elgtun Park een aanrader (optioneel, ca. € 19,- p.p). 
 

Dag 4 – van het Setesdal naar Sand

Er valt nog meer te genieten in het liefelijke Setesdal. Voorbij elke bocht van de weg kan weer een totaal ander landschap liggen. Nabij de 200 meter hoge waterval Reiårsfossen hoort u over zijn romantische legende. In de sfeer van vroeger blijven we met een bezoek aan de zilversmid en de 13-eeuwse staafkerk in Røldal. Het typische houtsnijwerk van staafkerken gaat  terug op de Vikingtijd. Daarna wacht nog een verrassing. Ons Ryfylke Fjordhotel in het kustplaatsje Sand ligt magnifiek aan de Sandsfjord. Wij van HartbrugReizen vragen ons oprecht af of we u hier nog wegkrijgen! 
 

Dag 5 – naar de fjorden en watervallen van Ryfylke 

In Zuid-Noorwegen blijft u ‘oh’en ‘ah’ roepen. Ook vandaag weer. We gaan de bergachtige Ryfylke-regio ten noordoosten van Stavanger verkennen. Aan het einde van de Akrafjord stort de 612 m (!) hoge Langfallen naar beneden. Als de tijd het toelaat gaan we ook de imposante Låtefossenwaterval bewonderen.  Uniek is niet zijn hoogte (165 m) maar zijn twee stromen die halverwege bij elkaar komen om vervolgens onder de weg en een oude stenen zesbogenbrug door te schieten. U voelt hier zeker nattigheid! 
 

Dag 6 – over de Boknafjord naar Stavanger

Stavanger is helemaal van u! Na een tocht per snelboot stapt u het gezellige centrum in. Er is hier wel wat gebeurd. Toen Noorwegen in 1969 olie vond, werd de havenstad Stavanger aangewezen als het centrum van de olie-industrie. Het werd een moderne stad. Gelukkig heeft het nog genoeg authentieks Neem Gamle Stavanger met zijn oude witte houten huisjes. Of de Domkerk van Stavanger, de oudste stenen kerk in Noorwegen. Maar misschien wilt u liever de Preikestolen zien? Deze steile klif steekt 605 meter boven de Lysefjord uit. Tijdens een optionele boottocht naar dit meer kunt u onder deze reus doorvaren.
 

Dag 7 – Via Flekkefjord naar Farsund

Noorwegen en zalmen horen bij elkaar. In de zalmkwekerij bij het streekinformatiecentrum Lysefjord Center horen we er het fijne van. Een prachtige stopover is het plaatsje Flekkefjord. In de 18e-eeuwse Hollandse wijk Hollenderbyen, met zijn witte houten huisjes, leert u dat het dennenhout waarmee 19e-eeuws Amsterdam is gebouwd hier vandaan kwam. Hartpatiënten Nederland reserveerde ons derde Noorse hotel in Farsund.
 

Dag 8 – naar de Zuidkaap aan de Noorse Rivièra

De Noorse Rivièra: hij bestaat! HartbrugReizen bewijst dat graag met een rit langs de Zuid-Noorse kust. Het klimaat langs de kuststrook is net iets milder. Op het meest zuidelijke puntje van Noorwegen, de Zuidkaap, staat de bekende vuurtoren van Lindesnes. De terugweg naar Farsund via Egersund aan de zuidwestkust is spectaculair. 
 

Dag 9 – van Farsund naar Noord-Duitsland

We moeten helaas Noorwegen vaarwel zeggen. De bus van HartbrugReizen scheept in voor Denemarken. Vandaaruit gaat de tocht direct door naar Noord-Duitsland waar we de nacht doorbrengen. 
 

Dag 10 – van Duitsland naar Nederland

Via Hamburg en Bremen rijden we naar Zwolle. 
 
Al zin om met HartbrugReizen naar Zuid-Noorwegen te gaan?

 

Vertrek: Maandag 24 juli 2017
Terug: Woensdag 2 augustus 2017

 

Prijs: € 965,00 p.p. op basis van halfpension.
Toeslag alleenreizenden € 95,00 p.p.

 

Bijzonderheden o.a.:

  • Setesdal
  • Ryfylke
  • Stavanger
  • Zuidkaap
  • Flekkefjord
  • Halfpension
  • Prijzen incl. excursies, excl. toegangs- en gidskosten
Haven Stavanger
Uitzicht over een van de vele meren in Noorwegen
Staafkerk in Roldal
Prekestolen
Straat in Stavanger
Uitzichtpunt Lindesnes
Vuurtoren Lindesnes
Waterval in Noorwegen

Meer informatie aanvragen over deze reis

CAPTCHA
Voer de CAPTCHA in om aan te tonen dat dit geen geautomatiseerde actie is.