Met HartbrugReizen 10 dagen naar de Schotse Hooglanden!

Schotland met een vleugje Engeland, dat is deze vakantie met HartbrugReizen! Onze eerste stop is Windermere in het Lake District. Pas voorbij de woeste Cairngorm Mountains in de Schotse Hooglanden strijken we echt neer. Vanuit Strathpeffer, een voormalig Victoriaans kuuroord, gaan we het land van de woeste natuur, de clans en de whisky ontdekken. Kastelen bomvol geschiedenis zoals Dunrobin Castle en Eilean Donan Castle en mysterieuze meren met vermeende monsters zoals Loch Ness. Zeehonden en dolfijnen spotten doen we op de Summer Isles  en exotische bloemen snuiven in de prachtige Inverewe Gardens. Na een rondleiding door de Schotse hoofdstad Edinburgh bezoeken we nog even de beroemde universiteitsstad Cambridge.
 
Waarom is het fijn om juist met Hartpatiënten Nederland op vakantie naar de Schotse Hooglanden te gaan? Alles mag, niets moet. Eenmaal ter plekke kunt u met de begeleiders van HartbrugReizen bepalen wat u gaat doen.
 

Voorzieningen in de Schotse Hooglanden

Voor uw vakantie naar de Schotse Hooglanden reserveerde HartbrugReizen middenklassehotels. In Schotland verblijft u vijf nachten in Hotel Ben Wyvis in Strathpeffer. Hier geniet u elke dag van een uitgebreid ontbijt en een voortreffelijk 3-gangendiner. De kamers zijn van alle gemakken voorzien. Tijdens deze geheel verzorgde reis is medische begeleiding mee. Bent u geen hartpatiënt maar wilt u wel graag naar de Schotse Hooglanden met HartbrugReizen? Alle donateurs van Hartpatiënten Nederland zijn welkom!
 

Uw vakantie naar de Schotse Hooglanden van dag tot dag

 

Dag 1 – van Nederland naar Birmingham, Engeland

Vanuit Moerdijk voert de luxe touringcar van HartbrugReizen direct naar Duinkerken waar we de ferry naar Engeland nemen. We dineren in ons hotel in Birmingham.
 

Dag 2 – naar Windermere in het Lake District

De gang is verder noordwaarts, via Liverpool en de Yorkshire Dales naar Windermere in het Lake District. Windermere is het grootste van alle zestien meren in deze bergachtige regio. Het is ook veruit het populairst onder vakantiegangers. Trekt het water u? Dan kunt u een boottocht maken over het meer (optioneel, ca. € 14,- p.p.). We overnachten nabij Windermere.
 

Dag 3 – van het Lake District naar Strathpeffer

Het moment is daar: we komen in Schotland aan. Voorbij Glasgow steken we over naar de Oostelijke Hooglanden. De onherbergzame Cairncorm Mountains doemen op. Hoe anders is het voormalige chique kuuroord Strathpeffer,  ten noordwesten van Inverness. Zijn Victoriaanse architectuur geeft het extra charme, net als zijn muziekscene. Voor doedelzakspelers zit u hier goed. Strathpeffer wordt vier nachten de thuisbasis van HartbrugReizen in Schotland. 
 

Dag 4 – Naar Dunrobin Castle

Wie Schotland bezoekt, moet natuurlijk zijn beroemde kastelen aandoen. Daarom staat het reisgezelschap van HartbrugReizen deze ochtend in het 15e-eeuwse Dunrobin Castle, het voormalige zomerverblijf van de Graaf van Sutherland, aan de Noordzeekust. Geniet van de prachtige kasteeltuinen à la Versailles en het schitterende landhuis. ’s Middags heeft u vrij. U kunt Strathpeffer verkennen, maar ook voor een uitgezette wandelroute in de nabijgelegen Blackmuir Woods kiezen. 
 

Dag 5 – Excursie naar een whiskydistilleerderij 

In de ochtend bent u vrij. Ook in de middag is de keuze aan u. Maar bent u nieuwsgierig wat het verschil is tussen ‘whiskey’ en ‘whisky’ en wat die ene ‘e’ minder met Schotland te maken heeft? Gaat u dan mee op de optionele excursie naar een beroemde whiskydistilleerderij (optioneel, ca. € 19,- p.p.). Natuurlijk kunt u hier ook van het ‘levenswater’ proeven. 
 

Dag 6 – Naar Eilean Donan Castle en Loch Ness 

Bekend van de Schotlandbrochures maar ook als filmset van James Bond 007: dat is Eilean Donan Castle in de Westelijke Hooglanden. Het kasteel is spectaculair gelegen op een eilandje in het mysterieuze Loch Duich en omgeven door heuvels. Het speelde een rol in vele veroveringen en overwinningen. In de posh feestzaal met Sheraton- en Chippendale-meubels herinnert daaraan niets meer. 
Van iets andere orde is Loch Ness. Ook legendarisch, maar dan vooral door zijn monster. Bij wat mist kunt u zich daar vast iets bij voorstellen. De begeleiders van HartbrugReizen dagen u uit over het water te turen!
 

Dag 7 – naar Inverewe Gardens en Ullapool

Na een blik op Loch Maree met zijn tientallen eilandjes gaan we door naar de botanische Inverewe Gardens. Dankzij een warme Noord-Atlantische oceaanstroom groeien er plots 2500 exotische planten in de Schotse Hooglanden. Na de lunch is de beurt aan de dieren. Vanuit het vissersplaatsje Ullapool kunt u een boottocht maken naar de Summer Isles (optioneel, ca. € 28,- p.p.), het leefgebied van een enorme kolonie zeehonden. Met wat geluk duiken ook nog dolfijnen op. 
 

Dag 8 – via Edinburgh naar Newcastle

Afscheid nemen van Schotland doen we met een mooie rondleiding in de Schotse hoofdstad Edinburgh. Het hooggelegen Edinburgh Castle maakt grote indruk net als Calton Hill met zijn vele monumenten. Of de gotische St. Giles Cathedral in de oude stad. Vanuit Edinburgh is de Schotse grens nabij. We dineren in het hotel dat Hartpatiënten Nederland nabij Newcastle reserveerde. 
 

Dag 9 – van Newcastle naar Cambridge en Kent

Verder zuidwaarts gaat het, naar Cambridge. Net als Oxford heeft deze stad een wereldberoemde universiteit. Tijdens een korte stop krijgt u een indruk van de monumentale universiteitsgebouwen en het vele groen rond de rivier de Cam. Verderop in Kent dineren we in ons hotel.
 

Dag 10 – afscheid van  Groot-Brittannië

De bus rijdt naar Dover voor de overtocht per ferry naar Duinkerken. Tijdens een laatste diner in Moerdijk neemt het gezelschap van HartbrugReizen afscheid.  
 
Al zin om met HartbrugReizen naar de Schotse Hooglanden te gaan?
 
Vertrek: Maandag 10 juli 2017
Terug: Woensdag 19  juli 2017
 
Prijs: € 990,00 p.p. op basis van halfpension.
Toeslag alleenreizenden € 195,00 p.p.
 

Bijzonderheden o.a.:

  • Windermere
  • Cairncorm Mountains
  • Ullapool
  • Loch Ness
  • Loch Maree
  • Halfpension
  • Prijzen incl. excursies, excl. toegangs- en gidskosten
Sutherland
Dunrobin Castle
Edinbrugh vanaf Calton Hill
Eilean Donan Castle
Loch Ness
Schotse Whiskey

Meer informatie aanvragen over deze reis

CAPTCHA
Voer de CAPTCHA in om aan te tonen dat dit geen geautomatiseerde actie is.