8 dagen Tirol, Oostenrijk

Het natuurpark Tiroler Lech is misschien wel het mooiste stukje van de Alpen. De wildwaterrivier de domineert de vallei van deze unieke vakantieregio. De nabijheid van cultuurrijke steden zoals Innsbruck, de hoofdstad van Tirol, maken het zo mogelijk nog aantrekkelijker. Een uitstapje naar de Olympische winterstad Garmisch-Partenkirchen, sprookjeskasteel Neuschwanstein en houtsnijwerkersdorp Oberammergau in het nabijgelegen Duitsland is daarbij zo gemaakt. 

Het fijne van zo’n reis van Hartpatiënten Nederland? Afhankelijk van het weer, wensen van reizigers en de mogelijkheden om een en ander uit te voeren, kunnen de begeleiders van HartbrugReizen het programma uitbreiden.

Voorzieningen in Tirol
 
Voor uw vakantie in Oostenrijk reserveerde HartbrugReizen het traditionele familiehotel Der Goldener Hirsch in Reutte. Elke dag geniet u van het uitgebreide ontbijt en het 3-gangendiner. De kamers zijn van alle gemakken voorzien. Tijdens deze geheel verzorgde reis is medische begeleiding mee. Bent u geen hartpatiënt maar wilt u wel graag naar Tirol met HartbrugReizen? Alle donateurs van Hartpatiënten Nederland zijn welkom!
 

Uw vakantie naar Tirol van dag tot dag
 

Dag 1 – van Nederland naar Reutte, Oostenrijk

 
Vanuit Roermond voert de luxe touringcar van HartbrugReizen direct naar Reutte in Tirol. 
Reutte is van oudsher een marktplaats, fraai gelegen aan de rivier de Lech, te midden van beboste bergen en familieboerderijen. 
 

Dag 2 – verkenning van Reutte

 
Historisch Reutte is zeker een verkenning waard.De burchtruïnes van Ehrenberg en de vesting Schloßkopf torenen hoog boven de Lechvallei uit. De heuveltop zelfs zicht tot Duitsland. In het centrum vindt u eeuwenoude huizen met monumentale gevelschilderingen, de zogenaamde Lüftlmalerei. Schilderingen die de indruk wekken dat u werkelijk naar een driedimensionaal raam, zuilen, beelden of versiering kijkt, terwijl de muren toch écht vlak zijn. De vele gotische en barokke kerken en kapelletjes zijn eveneens typerend voor de streek. Het museum in het 16e-eeuwse ‘Groene Huis’ vertelt de historie van de stad en herbergt ook exposities voor de visuele kunsten. 

 

Dag 3 – naar Garmisch-Partenkirchen en Ettal, Duitsland

 
Gluren bij de Duitse buren. Dat doen we vandaag in de stad Garmisch-Partenkirchen aan de voet van het Wettersteingebergte in Beieren. De vele huizen met historische en religieuze schilderingen en bloemenbalkonnetjes zijn uiterst fotogeniek. De barokke Sint Martinkirche in Garmisch is de mooiste van de vele kerken hier. Een tandradtreintje voert een flink stuk op de Zugspitz, met 2962 meter de hoogste berg van Duitsland. Een belevenis op zich. De Grote Olympiaschans van de Winterspelen van 1936 is ook een must see. Bij voldoende belangstelling neemt ons reisgezelschap vanhieruit de koets naar de Partnachklamm. Dit natuurspektakel is een 700 meter lange en 80 meter diepe kloof, die wordt gevormd door de rivier de Partnach. 
Tot slot gaat de bus van HartbrugReizen nog richting de 14e- eeuwse benedictijner Abdij van Ettal, ooit gesticht door keizer Lodewijk IV. Proef vooral het bier dat de benedictijnen hier brouwen. Volgens zeggen brengt het een mens dichter bij de hemel. 
 

Dag 4 – naar Plansee en Heiterwangersee (optioneel)

 
De omgeving van Reutte staat bekend om zijn mooie meren. De Plansee ten oosten van Reutte, is het op een na grootste meer van Tirol. Via een kanaal is het verbonden met de Heiterwangersee. Wie vanaf het water van Tirol wil genieten, kan met HartbrugReizen deelnemen aan een boottocht  over deze meren .
 

Dag 5 – naar Neuschwanstein en Oberammergau

 
HartbrugReizen neemt u nogmaals de grens met Duitsland over, naar het 19e-eeuwse kasteel Neuschwanstein van Lodewijk II van Beieren, nabij Füssen. Dit kasteel is zo sprookjesachtig dat het Walt Disney inspireerde bij de bouw van zijn kasteel van Doornroosje. Ondertussen is het hier ook een beetje Disneyland. Wilt u zich even een koning of koningin wanen, dan kunt u een koetsje tot nabij de kasteelpoort nemen. Onze volgende stop is Oberammergau. Dit dorp is beroemd om zijn passiespel dat de dorpsbewoners al sinds 1634 opvoeren. Dat doen ze uit dank aan God, omdat Oberammergau toen van de builenpest werd gespaard. In het centrum zijn altijd vele houtsnijwerkers bezig met het maken van religieuze voorstellingen en speelgoed. Vergaap u ook aan de fraaie frescoes op de gevels van het Hotel Wittelsbach, het Alte Post en het Pilatushaus. 
 

Dag 6 – naar Innsbruck en Wattens

 
Natuurlijk slaan we Innsbruck, Tirols hoofdstad, niet over. De stad dankt zijn naam aan de eerste brug die hier over de rivier de Inns ging. De stad is al meer dan 800 jaar oud, maar heeft nog altijd een jeugdig élan. Als universiteitsstad en grootste ski-oord van de Alpen trekt het vele tienduizenden studenten en sporters. Met Hartpatiënten Nederland bezoekt u het monumentale graf van keizer Maximiliaan I in de franciscaanse Hofkirche en het 15e-eeuwse kasteel Fürstenburg, met het laatgotische balkon met het beroemde gouden dak (Goldenes Dachl). Verder is het fijn wandelen in de Maria-Theresien-Straße, Innsbruck’s boulevard, of in de Hofburg, de hoftuin. In het nabijgelegen dorp Wattens stijgt de luxe opnieuw naar het hoofd. Het Oostenrijkse bedrijf Swarovski, bekend van kristalglassculpturen, juwelen en haute couture, heeft hier Swarovski Kristallwelten neergezet, een sprookjeachtig kristalpark en – museum in één. 
 

Dag 7 – vrij 

 
De laatste vakantiedag heeft u fijn voor uzelf. Misschien wilt u voor vertrek nog wat souvenirs inslaan of een wandeling maken in het groen rond Reutte? Vraagt u de begeleiders van HartbrugReizen gerust om doetips!
 

Dag 8 – van Reutte, Tirol, naar Nederland

 
We moeten helaas ‘Auf Wiedersehen!’ tegen Oostenrijk zeggen. 
 
Al zin om met HartbrugReizen naar Tirol te gaan?
 
Vertrek: donderdag 7 September 2017
Terug: donderdag 14 September 2017
 
Prijs: € 749,- p.p. 
Géén toeslag 1-persoonskamer
 
Bijzonderheden o.a.:
 
  • Hotel der Goldener Hirsch
  • Reutte
  • Garmisch
  • Oberammergau
  • Innsbruck
  • Wattens
  • Halfpension
  • Prijzen incl. excursies, excl. toegangs- en gidskosten
 
 
 

 

Meer informatie aanvragen over deze reis

CAPTCHA
Voer de CAPTCHA in om aan te tonen dat dit geen geautomatiseerde actie is.