San Marino

10 dagen Bella Italia

Hotel Laura aan de Adriatische kust is het meest fantastische familiehotel dat wij ons als HartbrugReizen maar kunnen wensen. Hoteleigenaar Gardelli Fiorenzo haalt werkelijk alles uit de kast om het ons naar de zin te maken. Dat wordt echt genieten van deze tot in de puntjes verzorgde reis naar de Emilia Romagna in la Bella Italia. 
 
Een reis vol zon, zee en strand, kunstschatten, cultuur en tradities! Talloze blije en vleiende reacties krijgen wij telkens weer van mensen die met ons meereizen naar dit prachtige deel van Italië.
 
We verblijven in Cesenatico, met zijn door Leonardo da Vinci ontworpen pittoreske haven. Deze ligt op loopafstand van ons hotel. De vissersboten met hun vrolijk gekleurde zeilen lachen ons toe, terwijl het in de oude stad heerlijk winkelen is.
 
Natuurlijk kunt u meegaan met onze gezellige (gratis) excursies zoals uitstapjes naar monumentenstad Ravenna met zijn beroemde Piazza del Popolo en naar Bologna. In Bologna ligt de oudste universiteit van Europa! De stad is verder bekend om zijn historisch centrum dat, na de verwoestingen in de Tweede Wereldoorlog, in 1960 is hersteld. Ravenna is wereldwijd beroemd om de met mozaïeken gedecoreerde vroegchristelijke bouwwerken uit de tijd dat de stad hoofdstad was van het Oost Gotische rijk. Dat gebeurde nadat het Romeinse keizerrijk onder de voet was gelopen door de Goten. De Gotische heerser Theodorik de Grote vestigde in 493 zijn zetel in Ravenna en liet er meerdere gebouwen neerzetten. Ook Byzantijnse invloeden zijn nog steeds zichtbaar in deze prachtige stad: de Oost-Goten werden verslagen door de Byzantijnse keizer Justinianus I, waarna de stad tot 751 een belangrijke Byzantijnse vestiging was. In Ravenna zien we de graftombe van de beroemde Dante Alighieri, schrijver van ‘La Divina Commedia’, de goddelijke komedie. Een prachtig epos in drie delen over reizen naar de hel, het vagevuur en de hemel. De zeer populaire Amerikaanse schrijver Dan Brown schreef er nog over in zijn boek ‘Inferno’. Tot zover Ravenna.
 
Vanzelfsprekend staat een bezoek aan een prachtig wijndomein op ons programma waar we gaan genieten van een uitgebreide proeverij! Tijdens de reis overlegt onze ervaren chauffeur/reisleider met u en met onze begeleiders over een aantal verrassende uitstapjes. Zo kunnen we bij voldoende belangstelling bijvoorbeeld naar Rimini of naar aardewerkstad Faenza gaan. Of bijvoorbeeld naar belastingparadijs San Marino (waar men over de zeldzame Marijnse Euro beschikt die veel waard is voor verzamelaars) of naar de vroegere bisschopsstad San Leo met zijn imposante 15e eeuwse fort.
 
In ieder geval kunt er zeker van zijn dat dit een geslaagde reis gaat worden met aandacht voor cultuur, ontspanning, lekker eten en drinken. Kortom: de Italiaanse gastvrijheid ten top!
 
Vertrek: Dinsdag 23 mei 2017
Terug: Donderdag 1 juni 2017
 
Prijs: € 699,00 p.p. op basis van halfpension.
Geen toeslagen alleenreizenden!
 

Bijzonderheden o.a.:

  • Hotel Laura
  • Ravenna
  • Bologna
  • Rimini
  • Faenza
  • Halfpension
  • Prijzen incl. excursies, excl. toegangs- en gidskosten
 
Basiliek St. Vitale in Ravenna
Bologna
Straatje in Ravenna
Rimini
San Marino
Hotel Laura
Bar in hotel Laura

Meer informatie aanvragen over deze reis

CAPTCHA
Voer de CAPTCHA in om aan te tonen dat dit geen geautomatiseerde actie is.