Als je, zoals ik, de 60 gepasseerd bent, moet je vaststellen dat niets is zoals het was in onze jeugd.

‘In den beginne was het Woord, en het Woord was bij God, en het Woord was God.’ Zo begint het evangelie van Johannes.

Onlangs bleek dat er een ernstig tekort is aan gespecialiseerde verpleegkundigen in Nederlandse hartcentra. Het gaat om zogenoemde ‘superverpleegkundigen’.

Bij jezuïeten denken we al snel aan eigenschappen als geleerd, sluw, en gestreng.

Mijn stukje in de vorige aflevering van Hartbrug-Magazine ging over een melancholisch gedicht van de Franse dichter Paul Verlaine.

Onze nieuwe website is inmiddels live en daar zijn we trots op! Achter de schermen zijn we er natuurlijk al langer mee bezig geweest, maar nu is het moment aangebroken dat u als donateur ook mee mag kijken naar het eindresultaat. Ik ben benieuwd wat u ervan vindt.

Waarom zijn we eigenlijk zo bang voor de dood? We weten intussen dat we daarvoor niet hoeven te vrezen.

Mijn favoriete schilderij van Jeroen Bosch, wiens vijfhonderdste sterfjaar momenteel in binnen- en buitenland overdadig gevierd wordt, is ‘De Keisnijding’.

Welkom in het eerste Hartbrug-Magazine van dit jaar. Allereerst wil ik iedereen van harte danken voor de reacties op mijn vorige verhaal over de ‘farmareuzen’. Mooi om de meningen van lezers te horen, en zelfs van mensen die werkzaam zijn/waren in de farmaceutische industrie.

Over een paar weken is het weer Boekenweek. De traditie begon in 1932 met als doel steeds meer mensen aan het lezen te krijgen. Boeken lezen was nog niet vanzelfsprekend.

Pagina's