default-header

Seksualiteit na hartinfarct

Home Forums Hartinfarct Seksualiteit na hartinfarct

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
  • Auteur
    Berichten
  • #79937 Reageer
    bert
    Sleutelbeheerder

    Er is geen apart forum voor dit onderwerp, dus zet ik het maar bij hartinfarct.

    Bron:
    http://www.gezondheid.be/index.cfm?fuseaction=art&art_id=2264

    De titel van het artikel is:
    Seksualiteit na hartinfarct

    […]

    [quote]Seksuele activiteit:

    Personen met hart- en vaatziekten die zonder pijn in de borst kunnen tuinieren, wandelen of bed opmaken of vloer schrobben, hoeven geen angst te hebben dat vrijen te veel inspanning vereist. Dat laatste is overigens wel afhankelijk van de positie van de patiënt en ook van de status van de partner (vreemdgaan is meestal inspannender…).

    Bovendien kan het inspanningsvermogen worden getraind en kan vrijen een plaats krijgen in het revalidatieprogramma na een hartaanval .

    Patiënten die tijdens het vrijen pijn in de borst voelen, moeten overigens niet te snel angst hebben voor een hartaanval. Slechts 0,9% van het totaal aantal hartaanvallen zou volgens Amerikaanse cijfers voorkomen na de coïtus.

    Iemand vanaf vijftig jaar die niet rookt, geen diabetes heeft en geen infarct heeft gedaan, bedraagt 1 op de miljoen per uur. Bij wie eerder een hartinfarct doormaakte, bedraagt dit risico 1 op 100.000 per uur.
    Seksuele activiteit verdubbelt dus wel het risico, maar het blijft wel extreem klein. Wanneer er vaker seksuele activiteit is, zal het risico bovendien nog lager uitvallen
    [/quote]

    #93661 Reageer

    Wat is "seksuele activiteit" binnen dit context? Bijvoorbeeld, verhoogt langzaam "surfen" ook het risco? Of heeft het artikel het over een standaard wipje en meer? Sommige manieren zijn veel inspannender dan slechts een vloer schrobben en andere manieren weer minder. Vragen vragen. Ben wel beniewd want rustig hoeft voor mijn gewoonlijk niet – om het maar zo te zeggen. Maar als ik het tijdelijk zo zou doen, wat betekent het?

    #93665 Reageer
    Hartgenoten
    Gast

    Als u een hartinfarct heeft gehad kunt u altijd het beste overleggen met uw behandelend arts of u weer seksueel actief mag zijn.

    Misschien heeft u ook iets aan onderstaand artikel.

     

    Anneliese Wijers-Barten

     

    #93668 Reageer

    [quote=Hartgenoten]

    Als u een hartinfarct heeft gehad kunt u altijd het beste overleggen met uw behandelend arts of u weer seksueel actief mag zijn.

    Misschien heeft u ook iets aan onderstaand artikel.

    https://www.hartpatienten.nl/nieuws/wanneer-kan-ik-weer-sex-hebben-na-mi…

     

    Anneliese Wijers-Barten[/quote]

    Hoi, heb het artikel gelezzen. Ik vind het een onzin-artikel. M.a.w. ik geloof er niet zoveel van. Mijn grootste tegenargument – zoals eerder vermeld – is dat in mijn beleving een goede vrijpartij meer inspanning vergt dan twee trappen oplopen. Maar kan ook zijn dat ik wat wilder ben. Hoe dan ook, verhalen van zogenaamde online experts geloof ik niet meer.

    Je advies om het met een dokter over te hebben is natuurlijk goed hoewel ik zelf  stappen ondernomen heb: ik heb het uitgeprobeerd, langzaam natuurlijk, en achteraf was ik "onnodig" vermoeid (puur conditioneel), dus zo leer ik de grens kennen.

4 berichten aan het bekijken - 1 tot 4 (van in totaal 4)
Reageer op: Seksualiteit na hartinfarct
Je informatie: