Hartelijk welkom bij Hartpatiënten Nederland.


Hartpatiënten, familieleden, vrienden, professionals in de zorg: welkom op de website van Hartpatiënten Nederland. Onze organisatie is er 100% voor de patiënt. Dat wil zeggen dat we hartpatiënten informeren in de breedste zin over álles wat met hun kwaal te maken heeft. We helpen u zonodig bij het vinden van de juiste medische behandeling en begeleiding; ook als die hulp juridisch dient te zijn. Wij brengen lotgenoten met elkaar in contact. Wij nodigen u van harte uit om op deze vernieuwde website te leren, te delen en anderen te ontmoeten. Welkom!


Lees meer over ons

Nieuws

Vanaf volgende week zullen de zorgverzekeraars bekend maken hoe hoog de premies voor 2015 worden.

Deze week schrijft Luc Bonneux in Medisch Contact een column over Ebola die het probleem van conflicterende belangen

Een grote studie, waarbij gegevens van 40.000 mensen onder de loep zijn genomen, heeft twee nieuwe genvarianten

Een internationaal onderzoeksteam, waaronder onderzoekers van het Radboudumc, heeft elf regio’s

Het Erasmus MC heeft het initiatief genomen tot het grootste en snelste onderzoek ooit naar bloeddoorstroming.

Hartverhalen

Op het forum....

Meer onderwerpen »

‘Hartpatiënten Nederland geeft me vertrouwen en hoop en maakt dat ik als hartpatiënt kan leven, met niet al te veel angst. Ik ga nu zelfs weer op vakantie!’

Hart loopt al schade op na twee weken veel snoepen

Het eten van suikerrijke snacks gedurende slechts twee weken kan het risico op hartziekten dramatisch verhogen, dat ontdekten Amerikaanse vorsers.
Chocolade

De onderzoekers bestudeerden de consumptie van de veel gebruikte zoetstof fructose, maïssiroop rijk aan fructose (HFCS) en glucose bij 48 mensen tussen 18 en 40 jaar. Daaruit blijkt dat wanneer je slechts twee weken veel fructose of HFCS opneemt, je al een verhoogd niveau van slechte cholesterol, triglyceriden en apolipoprotein-B hebt. Dit laatste is een proteïne dat slechte cholesterol levert aan het weefsel, wat er dan voor zorgt dat een vette aanslag de aders verstopt. Dit zijn allemaal indicatoren van een verhoogd risico op hartziekten.

Lees verder op Hln.be

hartfalen - hartstichting - hartinfarct - hartritmestoornis - hartaanval - lotgenoten - hartkleppen - dotteren - hartstilstand - hartoperatie - boezem fibrilleren - hartproblemen - symptonen hartaanval - hartafwijking - openhartoperatie - hartrevalidatie - hartklepoperatie - overslaand hart - sporthart - hartonderzoek - hartchirurgie - harttransplantatie - aangeboren hartafwijking - hartkwaal - hartcentrum - kunsthart - dotterbehandeling - hartaandoening - hartziekte - hartmassage - aangepaste vakanties - begeleid reizen - zorgvakanties - harttumor - donorhart - hartcentra - steunhart - hartslag - hartkloppingen - sitemap