Hartelijk welkom bij Hartpatiënten Nederland.


Hartpatiënten, familieleden, vrienden, professionals in de zorg: welkom op de website van Hartpatiënten Nederland. Onze organisatie is er 100% voor de patiënt. Dat wil zeggen dat we hartpatiënten informeren in de breedste zin over álles wat met hun kwaal te maken heeft. We helpen u zonodig bij het vinden van de juiste medische behandeling en begeleiding; ook als die hulp juridisch dient te zijn. Wij brengen lotgenoten met elkaar in contact. Wij nodigen u van harte uit om op deze vernieuwde website te leren, te delen en anderen te ontmoeten. Welkom!


Lees meer over ons

Nieuws

Het UMC Utrecht heeft een app ontwikkeld waarmee artsen snel en makkelijk van individuele patiënten

Mensen die veel werkstress hebben blijken 45% meer kans te hebben op het ontwikkelen van diabetes type 2.

Mensen kunnen verslaafd raken aan eten, maar niet aan specifieke voedingsstoffen zoals suiker of vet.

Hart- en vaatziekten zijn nummer één doodsoorzaak in de wereld, met maar liefst 17,2 miljoen slachtoffers per jaar.

Gebroken van verdriet na een op de klippen gelopen relatie? Dit kan voor ouderen

Hartverhalen

Op het forum....

Meer onderwerpen »

‘Hartpatiënten Nederland geeft me vertrouwen en hoop en maakt dat ik als hartpatiënt kan leven, met niet al te veel angst. Ik ga nu zelfs weer op vakantie!’

Hart loopt al schade op na twee weken veel snoepen

Het eten van suikerrijke snacks gedurende slechts twee weken kan het risico op hartziekten dramatisch verhogen, dat ontdekten Amerikaanse vorsers.
Chocolade

De onderzoekers bestudeerden de consumptie van de veel gebruikte zoetstof fructose, maïssiroop rijk aan fructose (HFCS) en glucose bij 48 mensen tussen 18 en 40 jaar. Daaruit blijkt dat wanneer je slechts twee weken veel fructose of HFCS opneemt, je al een verhoogd niveau van slechte cholesterol, triglyceriden en apolipoprotein-B hebt. Dit laatste is een proteïne dat slechte cholesterol levert aan het weefsel, wat er dan voor zorgt dat een vette aanslag de aders verstopt. Dit zijn allemaal indicatoren van een verhoogd risico op hartziekten.

Lees verder op Hln.be