Hartelijk welkom bij Hartpatiënten Nederland.


Hartpatiënten, familieleden, vrienden, professionals in de zorg: welkom op de website van Hartpatiënten Nederland. Onze organisatie is er 100% voor de patiënt. Dat wil zeggen dat we hartpatiënten informeren in de breedste zin over álles wat met hun kwaal te maken heeft. We helpen u zonodig bij het vinden van de juiste medische behandeling en begeleiding; ook als die hulp juridisch dient te zijn. Wij brengen lotgenoten met elkaar in contact. Wij nodigen u van harte uit om op deze vernieuwde website te leren, te delen en anderen te ontmoeten. Welkom!


Lees meer over ons

Nieuws

Ruim een op de vier Nederlanders gebruikt medicijnen die hart- en vaatziekten moeten voorkomen.

Een niet-reanimatie¬besluit moet zorgvuldig worden genomen en hulpverleners moeten zeker weten dat

ROERMOND - De Reanimatie-estaffette vindt dit jaar in Venlo plaats. 

Bepaalde genetische afwijkingen die hartziekten kunnen veroorzaken komen veel vaker voor in bepaalde postcodegebieden in het noorden.

UTRECHT - Een chirurg van het UMC Utrecht heeft opnieuw geld gekregen voor onderzoek naar lichaamseigen hartkleppen.

Hartverhalen

Op het forum....

Meer onderwerpen »

‘Hartpatiënten Nederland geeft me vertrouwen en hoop en maakt dat ik als hartpatiënt kan leven, met niet al te veel angst. Ik ga nu zelfs weer op vakantie!’
Vandaag contact gehad met de fysio. Dinsdag heb ik de intake om vervolgens na mijn revalidatie verder te gaan sporten. Nu telkens een half uur rijden maar straks 3 minuten van huis.

Ook ben ik heel benieuwd waarom mijn bloeddruk tijdens flinke inspanning zo laag blijft. Hij blijft steeds op 100/nogwat hangen.