Hartgenoten forum: de plek om je verhaal te delen


Welkom, Gast
Alstublieft Inloggen of Registreren.    Wachtwoord verloren?

Bicuspide Aortaklep, ritmestoornissen
(1 online) (1) Gast
Ga naar onderkantPagina: 1
ONDERWERP: Bicuspide Aortaklep, ritmestoornissen
#8740
Bicuspide Aortaklep, ritmestoornissen 3 Jaren, 1 Maand geleden  
Hallo

Ik ben hier nieuw zal me even voorstellen. Mandy, 26 jaar, moeder van 2 kinderen (5 en 3).
Ik eet sinds ongeveer een jaar dat ik een hartafwijking heb; Bicuspide Aortaklep. IIk had altijd al een ruisje en wat hartkoppingen. Maar de laatste maanden iedere dag (met name in rust/avond/nacht ) erge last van hartritmestoornissen. Ik voel me erg nerveus en bang dat mijn hart ineens stopt ofzo dan. Ik maak me dus vaak zorgen. 2 weken terug een 24-uursholter gedragen en daaruit bleek en zagen ze de hartritmestoornissen. Binnenkort een afspraak met de cardioloog.

Ik ben best bang en wil graag van jullie evaringen horen en meer informatie willen weten want denk soms echt dat ik nog maar kort te leven heb. Is er iemand die dit ook heeft? Wat is je ervaring? Is het gevaarlijk of ongevaarlijk? Operatie oid ben ik ook doodbang voor, zeldfs medicijnen slikken als ik die ga krijgen terwijl ik zon stoornis heb op het moment. Vind het allemaal maar eng! Ik ben ook nooit onder narcose geweest of flink verdoofd. Ik ben ook zon persoon dat heel gevoelig is, snel ga hyperventileren en paniekaanvallen krijgt. Bloednerveus. Voel me ook best alleen, net of ik de enigste bent.. Zijn er meer die zo bang kunnen zijn en nerveus voor narcose/hartoperatie/klepvervaning etc??
Please jullie ervaringen?

Mijn tante stierf plots aan en hartstilstand (ook een afwijking maar weet niet of het diezelfde als mij is..bang vn wel) zij was 26 en had 2 kinderen... dus begrijp mijn angst hierdoor ook wat erger is!

Alvast erg bedankt!

Mandy

PS. Oj, hoe zit het met verdovingen bij de tandarts? Ik moet morgen een vestandskies laten trekken, maar volgens mij als je last hbt van hartritmestoornissen mag je dat niet eens! Hoe zit dat? Of mag dat wel? Ik annuleer mijn afspraak morgen (ookal heb ik eerder een tandartsverdoving gehad..) dat omdat ik ook hierdoor deze zorgen bloednerveus ben en toch in de paniek schiet denk ik. Hart gaat dan al helemaal tekeer!
MandyS
Fresh Boarder
Berichten: 2
Gebruiker offline Klik hier om het gebruikersprofiel van deze gebruiker te zien
De Administrator heeft publieke schrijf toegang geblokkeerd.
 
#8745
Re:Bicuspide Aortaklep, ritmestoornissen 3 Jaren, 1 Maand geleden  
Hallo Mandy,

Ik begrijp dat je gevoelig voor veel dingen bent en ik weet hoe vervelend dat is (moet zelf ook altijd opletten dat ik niet iets verkeerds krijg aangeboden). Zorg dat je steeds goed geinformeerd wordt, stel vragen, en als je twijfelt, vraag dan even bedenktijd voor je toestemming geeft voor een behandeling, zodat je zelf een en ander nog nader kunt uitzoeken eerst.

Bij de tandarts kun je ivm je ritmestoornissen vragen om een verdoving zonder adrenaline (epinefrine).....die zijn er, ze moeten mogelijk wel eerst besteld worden voor je. Ik krijg altijd scandonest 3% plain (eenpersoonsampullen zeg maar : geen conserveermiddelen er in, en geen adrenaline).

Neem zeker geen verdoving met ultracaine zoals bv septanest: daar zijn laatst ook waarschuwingen voor gegeven in Tros Radar (dec 2010: de uitzending kun je daar nog wel vinden denk ik).

Succes en sterkte ,
en groetjes,
Lisa
Lisa
Platinum Boarder
Berichten: 1076
Gebruiker offline Klik hier om het gebruikersprofiel van deze gebruiker te zien
De Administrator heeft publieke schrijf toegang geblokkeerd.
 
#8995
Re:Bicuspide Aortaklep, ritmestoornissen 3 Jaren, 1 Maand geleden  
Hallo Mandy,

Ik heb tijdens mijn zwangerschap hart-ritme stoornissen gekregen. Gelukkig hebben ze snel ontdekt dat het in de AV-knoop zat. En jaren later heb ik een ablatie ondergaan. Men zei tegen mij dat het niet dodelijk was. In diezelfde tijd is er bij mij ook een klep verkalking gekonstateerd en die is langszaam maar zeker (16 jaar) slechter geworden en dit voorjaar heb ik een mechanische aorta klep gekregen. Vlak voor die tijd hebben ze ook gezien dat ik een bicuspide aortaklep had. Maar deze klep afwijking had niets te maken met de ritmestoornissen. Dat hebben ze mij verteld.
Dus om op die ritmestoornissen van je terug te komen is het belangrijk dat je weet welke type ritmestoornis je hebt. Maar dat zul je ondertussen misschien wel weten omdat het al weer 3 weken geleden is dat je dit bericht op het forum hebt gezet.
Laat je me even weten hoe het is afgelopen?

groetjes Edith
Dittie
Junior Boarder
Berichten: 36
Gebruiker offline Klik hier om het gebruikersprofiel van deze gebruiker te zien
De Administrator heeft publieke schrijf toegang geblokkeerd.
 
#10555
Re:Bicuspide Aortaklep, ritmestoornissen 2 Jaren, 3 Maanden geleden  
Hey..sorry vior de zeer late reactie!

Heb inmiddels twee keer met een 24-uursholter gelopen en een echo laten maken van t hart. Daar kwam uit een bicuspide aortaklep. Ook een mri scan gehad en heb geen verdikking in een hartspier en de grootte van de aorta was ook goed. De ritmestoornis blijkt ongevaarlijk en heb nu medicijnen bisoprololfumeraat lage dosis 2,5mg per dag. Over 5 jaar moet ik pas terug voor weer een controle plus echo.

Toch zit het mij niet lekker hoor. Ritmestoornissen zijn nu door de bloeddrukverlagende medicijneb (en had van mijzelf al een lage bloeddruk?!) een stuk minder. Af en toe nog wel hartkloppingen. Vermoeidheid heb ik nog steeds. Geen enkel conditie. Ben redelijk snel buiten adem na inspanning (na 50m rennen bijv.) duizelig dan ook.
Somsvpijn op de borst spontaan.. Kortademig ben k ook wel redelijk vaak (komt zeker door t roken..?)

Deze klachten heb ik ook allemaal verteld maar ze (cardiologen)nemen het vokgebs mij niet zo serieus. Ongevaarlijk zeggen ze dan. Toch heb ik er een naar gevoel bij. Ook omdat ik ergens heb gelezen; "een bicuspide aortaklep is niet geheel ongevaarlijk, het kan ook of is ook een stil gevaar" nou.. Lekker is dat.

Nu wil ik graag nog kinderen in de toekomst.. Kan en mag ik nu wel zwanger worden is day geheel ongevaarlijk? En dan zal ik zeker aan een ander medicijn moeten? Wie weet wat ik het beste kan doen. Vind t ook maar vreemd dat k pas over 5(!!)jaar moet terygkomen voor controle.. Op internet staat om de twee jaar of per jaar zelfs.. Wat kan ik het beste doen? Maak me nogal zorgen want lees ook over plotse dood en dat wil ik natuurlijk voorkomen!!! En na een klepvervanging in de toekomst... Zijn dan de ritmestoornissen en alle andere gedoe symptonen enzo verdwenen?zo ja wil ik dat haha. Wil gaan sporten want nu doe ik niks.. Is dat gevaarlijk aangezien ik snel duizelig/flauw ben na inspanning? Sorry een hoop vragen maar hoop toch dat iemand mij ieys gerust kan stellen!

Bedankt
MandyS
Fresh Boarder
Berichten: 2
Gebruiker offline Klik hier om het gebruikersprofiel van deze gebruiker te zien
De Administrator heeft publieke schrijf toegang geblokkeerd.
 
#10571
Re:Bicuspide Aortaklep, ritmestoornissen 2 Jaren, 3 Maanden geleden  
Hallo Mandy,

misschien heb je zelf al op internet gezocht, maar dit heb ik gevonden:

"Het werkzame bestanddeel van Bisoprololfumaraat sandoz tablet 2,5mg is bisoprolol.
Bisoprolol behoort tot de bètablokkers. Het verlaagt de bloeddruk, vertraagt de hartslag en vermindert de zuurstofbehoefte van het hart.
Artsen schrijven het voor bij hoge bloeddruk, angina pectoris, bij hartfalen en soms om een hartinfarct te voorkomen
."

Dus ik denk als ik dat zo lees, dat jou duizeligheid enzo daar natuurlijk van komt.
Maar goed, ik heb geen ervaring met medicijnen.
Maar weet je nu waar die ritme stoornis vandaan komt?
Ik denk niet dat een bicuspide klep een ritme stoornis veroorzaakt. En een vervanging gebeurt meestal pas als hij niet goed meer werkt, en dat is in jou geval dus nog niet zo.
Dus voor die klep is 5 jaar normaal. Heeft mijn zoon ook. Die is nu 15 jaar en moet ook om de 5 jaar terugkomen. (want een 2-slipperige hartklep kan erfelijk zijn!)

Vaak hoor je ook nog wel eens dat ritmestoornissen kunnen ontstaan door stress!
Misschien, wie weet..... Maak je dus niet druk om die biscusklep die klept gewoon door en je staat onder kontrole ook al is het pas over 5 jaar.

Maar ik ben geen medicijn-slikker, dus daar zou ik vragen over stellen.

Sterkte.
Dittie
Junior Boarder
Berichten: 36
Gebruiker offline Klik hier om het gebruikersprofiel van deze gebruiker te zien
De Administrator heeft publieke schrijf toegang geblokkeerd.
 
#13553
Re:Bicuspide Aortaklep, ritmestoornissen 12 Maanden geleden  
Hoi, voor degenen die ervaringen zoeken. Bij mij is pas op mn 36e ontdekt dat ik 2 ipv 3 hartklepjes heb. Had toen al een kind van ca. 3,5 jaar. Bevalling was goed gegaan maar gad wel erg lang geduurd. Met 41 was ik zwanger v mn jongste, inmiddels 2. De cardioloog zou een ruggeprik adviseren om mn klepjes wat te ontzien. Verder geen beperkingen opgelegd gekregen. Ook het nog zwanger worden werd ne niet ontraden toen ik er om vroeg, dat was een persoonlijke keus waarin me wel had laten beinvloeden door de cardioloog. Maar deze liet dat aan mij over, was ook prima. Uiteindelijk was de kleine er binnen 2 uur en was er geen tijd geweest voor een ruggeprik. Had het zelf ook niet gemist. Mij is wel aangeraden op cholesterol te letten, nu pillen voor. Ook tijdje pillen voor hoge bloeddruk gehad, maar nijg nu naar lage ipv hoge. En vooral actief blijven en liefst meer sporten ook als ik moe ben. Groetjes
Plukdedag!
Fresh Boarder
Berichten: 6
Gebruiker offline Klik hier om het gebruikersprofiel van deze gebruiker te zien
De Administrator heeft publieke schrijf toegang geblokkeerd.
 
#13585
Re:Bicuspide Aortaklep, ritmestoornissen 11 Maanden, 3 Weken geleden  
Hoi Mandy,

Ritmestoornissen kunnen niet zoveel kwaad het is alleen vervelend. Ik heb zelf ook ritmestoornis door een bicuspide aortaklep alleen heb ik een ernstige vernauwing die wel problemen zullen veroorzaken.
Heb jij geen vernauwing? want dat hoor je vaak bij mensen met een bicuspide aortaklep. Slijten veel eerder.
Avalon27
Senior Boarder
Berichten: 49
Gebruiker offline Klik hier om het gebruikersprofiel van deze gebruiker te zien
De Administrator heeft publieke schrijf toegang geblokkeerd.
 
#13586
Re:Bicuspide Aortaklep, ritmestoornissen 11 Maanden, 3 Weken geleden  
Hallo Avalon,

Ik wil even een kanttekening plaatsen: ritmestoornissen zijn niét per definitie onschuldig!
Ritmestoornissen vanuit de hartkamers kunnen tot plotselinge hartdood leiden. In veel gevallen wordt dan preventief (profylactisch) een ICD geïmplanteerd.

Groetjes,
Rossini
Rossini
Junior Boarder
Berichten: 25
Gebruiker offline Klik hier om het gebruikersprofiel van deze gebruiker te zien
De Administrator heeft publieke schrijf toegang geblokkeerd.
 
#13587
Re:Bicuspide Aortaklep, ritmestoornissen 11 Maanden, 3 Weken geleden  
Het ging over ritmestoornissen door een bicuspide aortaklep.
Ik snap ook wel dat niet alle hartritmestoornissen ongevaarlijk zijn. maar die van een bicuspide aortaklep meestal wel tenminste dat zei de carioloog.
Avalon27
Senior Boarder
Berichten: 49
Gebruiker offline Klik hier om het gebruikersprofiel van deze gebruiker te zien
De Administrator heeft publieke schrijf toegang geblokkeerd.
 
#13588
Re:Bicuspide Aortaklep, ritmestoornissen 11 Maanden, 3 Weken geleden  
Dit hoeft voor andere lezers niet meteen duidelijk te zijn.
Rossini
Junior Boarder
Berichten: 25
Gebruiker offline Klik hier om het gebruikersprofiel van deze gebruiker te zien
De Administrator heeft publieke schrijf toegang geblokkeerd.
 
Ga naar bovenkantPagina: 1

SEO by AceSEF
Hartpatienten.nl maakt gebruik van cookies meer informatiesluiten
hartfalen - hartstichting - hartinfarct - hartritmestoornis - hartaanval - lotgenoten - hartkleppen - dotteren - hartstilstand - hartoperatie - boezem fibrilleren - hartproblemen - symptonen hartaanval - hartafwijking - openhartoperatie - hartrevalidatie - hartklepoperatie - overslaand hart - sporthart - hartonderzoek - hartchirurgie - harttransplantatie - aangeboren hartafwijking - hartkwaal - hartcentrum - kunsthart - dotterbehandeling - hartaandoening - hartziekte - hartmassage - aangepaste vakanties - begeleid reizen - zorgvakanties - harttumor - donorhart - hartcentra - steunhart - hartslag - hartkloppingen - sitemap